Beursverwachting van 4 november 2018

Beursverwachting weekend 4 november 2018

De verwachting was: “De AEX stoeit met de steun op 506. Vanuit de daggrafiek lijkt komende week wat herstel mogelijk. Richting 520. Waarbij 517 weerstand is en trendlijn C bij 520 ook. In het achterhoofd zit natuurlijk “eindejaarsrally” plus dat er economisch niet heel veel aan de hand lijkt. Wat herstel kan en opeens snel herstel kan dus ook. Maar puur vanuit TA is alles toch vooral zwak. Vanuit TA zijn koersen tussen 500 en 480 waarschijnlijk. Misschien niet meteen komende week.”

Daggrafiek AEX:

Duidelijk is dat de korte termijn-verwachting vanuit de daggrafiek uitkwam (herstel tot 520 mogelijk) en dat de langere termijn-verwachting van de weekgrafiek (lager) boven de markt hangt.

De daggrafiek is lastig te beoordelen. Woensdag sprongen we met een gap van 5 punten omhoog: er is kracht omhoog. De “zware” weerstand op 517 was geen enkel probleem. De AEX keerde terug in snel kanaal CC2. Maar de candle van vrijdag is een domper.

Vrijdag openden we flink hoog dankzij fors groene futures in de VS. Er waren uitlatingen over einde handelsoorlog. Maar gedurende de dag daalden de VS-futures in de min, de invloed van Apple. De AEX verloor de winst van 6 punten en ging vrijdag van 528 naar 522.

En nu? Lastig. Half oktober zagen we 20 punten herstel van 513 naar 533 om vervolgens te duiken naar 500. De kans dat we nog beneden 500 duiken acht ik nu kleiner dan vorige week. Maar het is wel nog zoeken naar een stevige bodem.

Weekgrafiek AEX:

Idem. Wel een herstelcandle maar indicatoren bijzonder zwak. Bevestiging van bodem is nodig. Probeert in kanaal CC2 te blijven, de trendlijn C vormde heel mooi de steun.

Maandgrafiek AEX:

Ai ai ai. Geen vrolijk beeld, een aarzelende maand-candle bij gevaarlijke indicatoren. Vanuit de maandgrafiek is de kans dat we de 500 terugzien wel groot. Ook hier: de divergentie bij RSI en Stochastics sinds april 2017 is goed te zien: hogere toppen AEX, lagere toppen indicatoren.

Maandgrafiek EUR/USD:

Een kop-schouderpatroon met de top in januari bij 1,26. Goed is te zien dat daar de MA100 de weerstand was. Ik roep het al erg lang: we gaan naar 1,10 bij lijn A.

Daggrafiek Bitcoin:

Ik blijf er verbaasd naar kijken. De zaak zit 100% op slot, men weet het niet meer. Aan de indicatoren te zien is wat hoger waarschijnlijker dan wat lager. Maar veel hoger lijkt het niet te willen. Nachtkaars.

Verwachting
Een onrustig beeld, dat is zeker. Daggrafiek geeft meest gunstig beeld, 500 lijkt ver weg, week- en maand manen tot voorzichtigheid: bevestiging van de bodem lijkt nodig en dat kan best bij 500 zijn. Zal wel weer een beweeglijke week worden. In mijn achterhoofd zit ook dat alle vermogensbeheerders het jaar toch mooi willen afsluiten.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email