Beursverwachting van 3 maart 2019

Beursverwachting weekend 3 maart 2019

Daggrafiek AEX:

Zoals verwacht zakte de AEX uit het wigje. Een flinke correctie levert dat tot nu toe niet op. Het lijkt ook bij de indicatoren vooral aansturen op wat meer zijwaarts afkoelen: de indicatoren koelen af om verdere stijging mogelijk te maken. Komende week mag het nog wat lager.

Weekgrafiek AEX:

De analyse verandert niet sinds deze week. Er ging deze week al wat af en het lijkt logisch dat er wat meer afgaat, richting 535/532. Eerst wat correctie, dan weer kans op verdere stijging. RSI vlak, Stochastics goed, MACD stijgend maar nog negatief dus zwakjes.

Weekgrafiek DAX:

De DAX deed het wederom beter dan de AEX. Maar de DAX ligt nog steeds ver achter. Het patroon dat er staat lijkt een omgekeerde kop-schouder en wijst in elk geval omhoog. Ook hier MACD laag. De DAX is nog in dalend kanaal en is nu wel boven de MA200 gekomen. Al met al kunnen we op weg naar lijn N en dat wordt een flinke weerstand. Komt de DAX boven N dan wordt het stukken beter.

Weekgrafiek DOW:

Evenals de AEX ook hier een enorm herstel. “V-shape” in optima forma. En de vraag is dan: wat nu? De DOW is weer boven kanaal EE2 gekomen. Beneden de dubbele top op 26800 waar uiteraard de weerstand is. De DOW is ook terug in sterk stijgend kanaal VW. Dat kanaal kent een middellijn G en daar ondervindt de DOW nu tijdelijk weerstand. Meest waarschijnlijke scenario is nu: even correctie terug naar lijn E2. Dan moed verzamelen en door de weerstand van lijn G.

Weekgrafiek Bitcoin:

Tja. Blijft heel zwak en vooral gevaarlijk. Houdt voorlopig de steun van de MA200 en de 3080. Indicatoren gevaarlijk laag. Bitcoin zoekt voorzichtig een weg naar wat hoger. Niet aankomen, wachten en wachten.

Verwachting
Het blijft een rustige periode. Wat hebben we een enorm herstel achter de rug. Voor de AEX en de DOW lijkt even een stapje terug het meest logisch.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email