Beursverwachting van 4 juni 2017

Analyse weekend 4 juni 2017

Lezers, de verwachting was: “De verwachting voor komende week blijft daarom: rustig iets lager. In de daggrafiek werden de indicatoren wat zwakker, in de weekgrafiek werd het beeld wat zwakker. Het lijkt allemaal saai maar we staan wel op een belangrijk punt: binnen trend BB2 blijven – of niet. Verwachting dus kalm, maar iets onverwachts kan altijd gebeuren.” De verwachting kwam 100% uit: we gingen rustig iets lager. Een heel punt. Met andere woorden: er gebeurde weer niets. We kwamen vrijdag wel op 531 maar het banencijfer in de VS bedierf de pret. Vijf punten eraf.

Maandgrafiek AEX:

Wellicht topvorming rond dit niveau want de candles aarzelen en de indicatoren divergeren ten opzichte van de vorige top. Top nu nog niet duidelijk.

Weekgrafiek AEX:

Onveranderd. We blijven pauzeren op dit niveau. Waar ik vorige week dat de pauze-candle het beeld iets zwakker maakte, daar moeten we concluderen dat dat deze week juist omgekeerd is. Het niet-doorzetten van de daling is een feit op zich, en de indicatoren kiezen geen richting. Een vervolg van de krachtige uptrend blijft ook mogelijk.

Weekgrafiek DAX:

De DAX heeft het toppatroon al opgeheven.

Weekgrafiek DOW:

De DOW kiest voor een vervolg naar boven – dat zegt natuurlijk ook wat.

Verwachting: De maandgrafiek lijkt op topvorming rond dit niveau te duiden. Onlogisch zou dat niet zijn na de felle stijging. Maar de top is nog niet duidelijk en voor de korte termijn lijken in ieder geval DAX en DOW goed gemutst. Zonder gekke dingen blijft het weer kalm en komt er waarschijnlijk iets bij.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email