Beursverwachting van 4 december 2016

Analyse weekend 4 december 2016

AEX verwachting: Een “nee” tegen de euro heeft grote gevolgen voor de beurs

Daggrafiek DOW:

dag-dow

Intussen gaat de DOW gewoon door. Men verwacht van Trump lagere lasten, meer investeringen – een overheid die het tekort nog verder laat oplopen – en meer bedrijfswinsten. Een ramp voor de markten – zoals ons voorspeld was – lijkt Trump tot nu toe in elk geval niet. Deze grafiek moet binnenkort een keer corrigeren maar blijft voorlopig onderliggend heel sterk.

Daggrafiek AEX:

dag

We zijn vrijwel weer op 450 gesloten. Een unieke situatie. De driehoek wordt erg klein. Ik verwacht eigenlijk geen krachtige uitbraak naar boven of naar beneden. Maar dat is wel wat bij de driehoek hoort dus laten we maar gewoon afwachten. Iedere keer dat we bovenin staan draaien de indicatoren naar boven en lijkt een positief vervolg kansloos. Nu staan we onderin en draaien de indicatoren weer naar beneden. Het is om moedeloos van te worden. DE AEX bleef exact op de trendlijn C en boven de steun 448.

Weekgrafiek Italiaanse “Bund”:

week-lt-btp

De Italiaanse obligaties zijn vijf weken geleden hard uit de uptrend gezakt: de rente stijgt in Italië in aanloop naar het referendum. Vreemd genoeg gebeurde afgelopen week juist het omgekeerde.

Weekgrafiek AEX:

week

Heen en weer, heen en weer.

Verwachting Het is allemaal afwachten. De EUR/USD bleef deze week zoals verwacht tussen 1,05 en 1,08. Staat nu halverwege op 1,0666. De Bund bleef de derde week boven de steun van de opgaande trendlijn. Voor komende week is de verwachting eenvoudig: alles hangt af van de uitkomst zondag in Italië. De verwachting is een nee. Je zou dan toch een correctie gaan verwachten. We zullen het afwachten. Intussen komen de verkiezingen in Frankrijk naderbij. Le Pen wil uit de euro. Hoe spannend wordt dat? Het lijkt me dat dat onderhand zijn schaduw gaat vooruitwerpen. Een nee tegen de euro in Italië en Frankrijk – dat wordt me nog wat. Europa en de VS zouden dan ver uiteen gaan lopen. En eigenlijk zien we dat het hele jaar al.

Een winstgevende beursweek toegewenst.

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwacting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email