Beursverwachting van 4 augustus 2019

Beursverwachting weekend 4 augustus 2019

Daggrafiek AEX:

De verwachting van 28 juli luidde: “De AEX gaat hoger. Er is geen alternatief, men kan alleen maar aandelen kopen.”

De AEX steeg deze week dus niet. Vorige week sloten we op 580, deze week op 554 dat is liefst 26 punten lager. Dat is heel veel. Twee keer slecht nieuws was teveel: 1) Fed verlaagde de rente maar met 0,25% EN vooral: zei daarmee voorlopig ermee klaar te zijn; 2) Trump ging weer tweeten en maakte de handelsoorlog erger.

Intussen ben ik wel blij dat het weer eens beweegt. Dat eindeloze kruipen langs lijn Z begon me danig te vervelen. Het is niet vreemd dat er dan een keer een klap komt. Maar deze klap is wel erg groot. Zo erg is die 10% die Trump aankondigt toch ook weer niet?

Technisch ziet de AEX er nu veel slechter uit. De uitbraak boven B2 bleek vals. Grafiek en indicatoren wijzen op een vervolg van de daling naar 550 en wellicht naar de steun op 545.

Daggrafiek DOW:

De DOW wist niet uit te breken boven trendlijn ZM en knalde meteen beneden trendlijn V. De indicatoren staan hier nog lager dan bij de AEX. De candle van vrijdag van de DOW is echter een hammer door het herstel ‘s avonds: eigenlijk wil de DOW niet lager.

Daggrafiek DAX:

Het hoeft niet te verbazen dat de DAX slechter staat dan de AEX. Een aantal aandelen binnen de DAX staat op omvallen. Over Deutsche Bank durf ik niks te zeggen. Als die gaat gaan we allemaal geloof ik. Dus dat mag niet. De DAX is teruggekomen onder lijn Q. De Indicatoren staan slecht. Kan lager dus.

Weekgrafiek AEX:

De trendlijn B2 blijft dus gewoon de trendlijn. We zijn precies op B2 gestopt. Het omgekeerde kop-schouderpatroon kreeg ook een klap: we zijn weer terug beneden de neklijn. Verder valt de schade erg mee: de AEX en de indicatoren blijven hoog.

Weekgrafiek DAX:

Boeiend, boeiend, boeiend. Lijn N is cruciaal. Indicatoren staan nog goed.

Weekgrafiek Bitcoin:

Zoals verwacht daalde de Bitcoin niet verder. Hij maakt zich op voor de draai naar boven. Maar ik verwacht niet dat we boven de top op 14.000 komen, de MACD staat daarvoor wat laag.

Weekgrafiek EUR/USD:

Ja, we kwamen op 1,1. Zoals lang, lang verwacht. Maar nog steeds niet er doorheen, lijn C2 bood opnieuw steun. Hoe lang nog?

Verwachting
De verwachting is lastig. De daggrafieken zijn erg slecht, de weekgrafieken vallen enorm mee. De paniek lijkt me erg overdreven, het geld zal toch naar de aandelen blijven gaan. Ik verwacht dat de AEX maandag, na het herstel in de VS vrijdag, boven de steun op 558 zal proberen te openen. De future geeft nu een AEX op 556,4. Daarboven is dan het gap 560,8 – 564,8. Komen we tot 564,8? En dan, weer dalen? Of maandag toch na eerst wat herstel meteen weer verder naar beneden? Ik ben niet al te negatief, maar na volgende week is er pas meer duidelijkheid.

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email