Beursverwachting van 30 september 2018

Beursverwachting weekend 30 september 2018

Weekgrafiek AEX (met RSI):

De verwachting van twee weken geleden was: “De AEX pauzeert even. DE bodem komt zo te zien lager. 532 heel misschien, waarschijnlijker 521 of 516. De 516 lijkt meest waarschijnlijk. Dat kan een paar weken duren.” Vorige week plaatsten we geen analyse. Maar vorige week steeg de AEX wel, en flink. Tot 550. Afgelopen week werd de 554 aangetikt.

Het beeld is daardoor wat gewijzigd en de vraag is wat we met dit beeld aan moeten. Is 535 dan toch DE bodem geweest, gewoon de hogere bodem in de uptrend en gaan we ons nu klaar maken voor de eindejaarsrally? Het kan. De onrust over Italië, geen 2% maar 2,4% begrotingstekort, kan zomaar dat de markt daar weer overheen stapt. Handelsoorlogen? Ach, economie doet het goed.

Het kan. Maar u voelt mijn twijfel. De candle van afgelopen week is aarzelend en de indicatoren zijn en blijven zwakjes. 516 lijkt nu ver weg, maar opnieuw naar 535 om die bodem te verstevigen: dat lijkt me goed mogelijk.

Maandgrafiek AEX:

De maand is om en de candle van de maand september ondersteunt mijn twijfel. In september vormde de 559 duidelijk de weerstand en daalde de AEX tot 533. Op 533 loopt de middellijn van de niet-getoonde Bollinger band. Die bood steun. Lijntje P bood ook steun, maar staat wel onder druk. Dat geeft niet, hij is steil en heeft ons ver genoeg gebracht. De indicatoren zijn dalend. De maandgrafiek geeft de meeste kans op: lager.

Maandgrafiek DAX:

Verrassend. De DAX had in augustus een slechte maand en ik had het beeld dat september ook slecht was geweest. Maar dat valt mee, we sloten iets lager dan augustus maar niet veel. Belangrijk is dat de DAX boven trendlijn B is gebleven. Ook bij de DAX staan de indicatoren laag maar hier zijn ze inmiddels veel dichter bij de afronding van een bodemingsproces gekomen. De DAX lijkt uit te bodemen. Een instapmoment is het nog niet, maar paniek ook niet.

De candles vanaf augustus 2017 vormen een dalende driehoek, dat biedt ook positieve kansen.

Weekgrafiek Bitcoin:

Misschien. De indicatoren lijken uit te bodemen en zich op te maken voor wat meer naar boven. Boven de laatste top op 7340 wordt het gezonder.

Weekgrafiek Ethereum:

Vorige week gestegen maar afgelopen week weer gedaald. En daarmee blijft het zwak. Op weg naar 150 blijft mogelijk.

Weekgrafiek EUR/USD:

Half augustus kwam de EUR/USD even op 1,1290. Een groot kop-schouderpatroon leek de weg naar beneden aan te geven….. Maar half september stonden we toch weer op 1,1810. Ook bij andere valutaparen met de Euro werd een kop-schouderpatroon opgeheven. Maar nu daalt het toch weer. Het plaatje blijft zwak en ik blijf de 1,1 verwachten.

Verwachting
Eerst wat aanstampen van de bodem in de buurt van 535 lijkt me het beste.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email