Beursverwachting van 30 oktober 2016

Analyse weekend 30 oktober 2016

AEX verwachting: Stuurloos, maar met een positieve ondertoon

Daggrafiek AEX:

dag

Maandag zoals verwacht hoger. De markt zette in de opening met een gap de grafiek meteen boven de weerstand, ook een handige manier. Je zou denken dat deze handige markt dan ook doorzet, maar nee. Het lukte niet om bij de gearceerde lijn en bij de vorige top op 465,5 te komen. Vrijdag was ook weer zo’n gekke dag. Het opende met een gap naar beneden en zakte snel verder. Alle indicatoren stonden zwak en op het moment dat je denkt : daar gaan we, op dat moment draait de markt toch weer naar boven. Waarna het de verdere dag positief bleef en de VS ook positief stond – tot in het laatste uur toch nog naar negatief te draaien… wat betekent dat nu weer voor maandag? Technisch gezien vonden we vrijdag steun boven 448 en staan de indicatoren nu matig. Als klap op de vuurpijl was er maandag bij de opening ook nog even een flash crash van liefst 20 punten op de AEX-future. Een grote order van 2300 futures vond niet snel genoeg kopers. Bezitters van AEX-cfd’s die de future volgden waren alles kwijt. “Moet kunnen”, de particulier is wel vaker het haasje.

Weekgrafiek Bund:

week-bund

De Bund daalde deze week wat verder dan verwacht, de rente steeg van 0 naar 0,3. Meteen sprak men van rentepaniek en mogelijk een correctie op de aandelenmarkten. Dat lijkt wat overdreven. Wel zal dit scenario vroeg of laat kunnen komen.

Weekgrafiek AEX:

week

Vorige week leken we er klaar voor. De candle die er nu staat is primair een vervolg-candle: we kunnen verder “stijgen”. De candle duidt echter ook op twijfel rond de gearceerde lijn op 457. De RSI kwam niet boven de weerstand.

Verwachting Ik begin me te voelen als een van die analisten die beter kunnen vertellen wat er gebeurd is dan wat er gaat gebeuren. Deze markt mist elke fut, bewegingen worden niet doorgezet. De verwachting blijft licht positief in een stuurloze markt. De stochastics in de weekgrafiek zou naar boven kunnen draaien. De RSI in de weekgrafiek zou ook de route naar beneden kunnen kiezen. Maar licht positief heeft wat meer kans.

Een winstgevende beursweek toegewenst.

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwacting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email