Beursverwachting van 30 juni 2019

Beursverwachting weekend 30 juni 2019

Daggrafiek AEX:

De verwachting van 23 juni luidde: “Draghi heeft de markt weer eens op de kop gezet. Verwachting is zijwaarts, de weekgrafiek is goed maar de daggrafiek is vermoeid.”

Het werd een week met een daling van meer dan 8 punten van 562,8 tot 554,4. Maar geruchten over een akkoord VS-China brachten flink herstel tot een slot vrijdag op 561,8. Op weekbasis dus een punt verlies. Daarmee kwam de verwachting “zijwaarts” goed uit.

De AEX verloor dus een punt, maar het beeld is na deze week wel sterker geworden. De daling en het herstel daarna geven een bodempatroon, waarbij de indicatoren weer omhoog gaan draaien. De daggrafiek lijkt nu weer hoger te willen.

De AEX herstelde donderdag van 554,4 naar een slot op 558: en dat is precies de steunlijn. U weet het, ik blijf zelf ook verbaasd als TA zo exact werkt. We hadden dus 558 als de top en weerstand in mei en daarna weer op 11 juni. Maar nu is de 558 bevestigd als steun en als een hogere bodem. Een hogere bodem: dan is er dus kracht.

Weekgrafiek AEX:

Een aarzelende candle deze week. Evenals twee weken geleden kan het gewoon een pauze zijn waarna de stijging doorzet. Een toppatroon is het niet. Meest waarschijnlijk dus: OK, het is een pauze. Maar het zijn de indicatoren die me doen twijfelen. Ze blijven achter, ze zijn allebei lager dan bij de vorige top. Evenals vorige week lees ik daar toch wat vermoeidheid in.

Weekgrafiek Dow:

Ai ai ai. Alle ogen op de DOW! Gaat het lukken? De DOW staat voor de derde keer bij de weerstand van de all time high. Een ding weten van de Amerikanen zeker: ze zijn er gek genoeg voor. Steun van centrale banken bij astronomische schulden: alles prima. Ik verwacht wel dat we maandag meteen erboven komen, maar ook hier zijn de indicatoren vermoeid. Ben benieuwd hoe ver we komen.

Weekgrafiek Nasdaq:

Zelfde situatie als bij de DOW. Zelfde indicatoren ook. Maar zal heus wel hoger gaan.

Weekgrafiek Bitcoin:

Holy Mozes. Dit gaat wel heel hard. Kan komende week gewoon nog hoger. Indicatoren staan hoog en blijven hoog.

Verwachting
Dit weekend spraken China en de VS op de G20 top af om verder te gaan onderhandelen over de handelsoorlog. De sfeer was volgens Trump goed. Volgende week gewoon alles hoger. De VS dan boven de all time high. Het is me wat.

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email