Beursverwachting van 30 juli 2017

Analyse weekend 30 juli 2017

Lezers, de verwachting was: “Technisch gezien zitten we met een zwakke uitbraak uit een vlag, met de weerstand van de trendlijn heel nabij. De speelruimte is dus beperkt en dat is dan ook precies wat ik verwacht: een slappe week. Het is zomer. We kunnen zijwaarts gaan bewegen. Onderliggend blijft de trend sterk en is de VS op kookpunt.”

Het werd een rustige week met uiteindelijk 3,3 punt erbij. We zien dat we al sinds mei op het hoge niveau rond 520 blijven hangen. Zijwaarts op hoog niveau, geen campingrally, geen correctie.

Daggrafiek AEX:

Trendlijn B2 was ook deze week weer de weerstand, de top was deze week op 530. Maar we blijven stijgen langs een korte termijn stijgend lijntje. De indicatoren staan hoog. Hoe moeten we ze beoordelen? De RSI is bezig met een lagere top. De stochastics heeft een eerste negatieve crossing achter de rug. Een snelle conclusie zou zijn: top gezet bij trendlijn op 530, RSI vormt lagere top, stochastics toe aan tweede negatieve crossing: we gaan corrigeren. Maar het is te vroeg voor die conclusie. We moeten wachten op duidelijkere signalen, met name een Stochastics die beneden 65 of 60 komt. De indicatoren staan nu nog hoog, de koersen stijgen nog, we kunnen dus ook opnieuw naar trendlijn B2 en zelfs een uitbraak is nu nog niet uitgesloten.

Daggrafiek DAX:

Grote broer DAX is wel al een maand aan het corrigeren. Het verschil met de AEX de laatste maand is opmerkelijk. Sinds juni 2016 stijgt de DAX in groen kanaal VW, maar sinds juni 2017 kunnen we hier een korte termijn dalende trendlijn tekenen. Korte termijn AEX stijgend, DAX dalend.

Weekgrafiek AEX:

Voorzichtig gaat de “uitbraak” uit de vlag verder. RSI blijft achter. Niet veel power dus.

Maandgrafiek AEX (logaritmisch):

Maandag is de maand om, maar we kunnen wel al kijken. Kijk eens aan, de maandcandle is mooi (tenzij het maandag misgaat). Het toppatroontje dat er stond is met de candle van juli weer opgeheven. De RSI stijgt weer. De grote vraag is of deze indicator erin gaat slagen wederom overbought te raken. De stochastics heeft al negatief gecrosst. Een nieuwe crossing omhoog is mogelijk, we moeten dat echter afwachten. De DI koelt af, dus dat lijkt een tweede crossing van de stochastics minder waarschijnlijk te maken.

Sinds de bodem begin 2016 stijgt de maandgrafiek. De candle van juli is positief en geeft een vervolg naar boven aan, richting 550. Als de RSI overbought raakt en de stochastics opnieuw naar boven crosst dan zal het hard gaan. Dan zijn we ook bij 600 voor je het weet. Lukt dat deze indicatoren niet dan lijkt een kalme stijging naar 550 waarschijnlijk.

Verwachting
De Bund corrigeert nog steeds niet. De daling werd opgevangen en het is weer zijwaarts op hoog niveau. Kortom, zoals verwacht, de rente blijft gewoon erg laag. De olieprijs is stabiel, de EUR/USD ging weer flink verder omhoog. De DOW bleef hoog. De verwachting is dus wederom rustig met positieve ondertoon. De maandgrafiek bevestigt die positieve ondertoon. Komen we boven 530? Gaat het dan opeens hard? Dat is nog niet te zien, tot nu toe is de uitbraak uit de vlag zonder power. Maar de negatieve DAX wordt genegeerd, en dat is al heel wat.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email