Beursverwachting van 30 december 2018

Beursverwachting weekend 30 december 2018

De verwachting was: “Het ziet er niet goed uit. Verdere daling is de verwachting. Trump doet het niet zo goed als in het begin, dat is zeker.”

Het jaar is (vrijwel) om, deze week concentreren we ons daarom op de AEX: de dag-, week- en maandgrafiek. Waar staan we na dit ruwe jaar?

Daggrafiek AEX:

Deze week zakte de AEX inderdaad van 485 naar 472. Maar we sloten vrijwel onveranderd op 484. De AEX bleef deze week tussen steun 474 en weerstand 486. De indicatoren geven voor het eerst een voorzichtige crossing naar boven maar dat neemt niet weg dat ze vooral zwak zijn. Op 474 staan we makkelijk opnieuw.

Daggrafiek AEX met MACD:

Ai, bij de MACD is nog geen crossing te zien. En als hij wel crost op dit lage niveau kan er altijd nog een lagere klap komen.

Weekgrafiek AEX:

Het eerste dat me opvalt bij de weekgrafiek dat is dat het eigenlijk wel meevalt. Dit is een normale correctie, gezond op zijn tijd. Er is eigenlijk geen reden voor de paniek die ik overal beluister. Sterk stijgend kanaal CC2 heb ik weggehaald, dat hebben we gehad. Maar we zijn nog lang niet uit onze uptrend BB2. Normale correctie binnen een uptrend dus. Minder fraai is alleen dat de MA200 horizontaal lijkt te worden. Dat moet geen draai naar beneden worden. De steun waar we op ons moeten concentreren is de 472. Deze week hield die. Steun 480 hield ook nog. De indicatoren staan zo laag dat steun 472 zeker nog eens kan worden opgezocht. De candle van deze week geeft wel het begin van een eerste bodem aan.

Maandgrafiek AEX (logaritmisch):

Ai. Ai. Ai. Zo geruststellend als de weekgrafiek is, zo slecht is de maandgrafiek. Dit verandert het plaatje. Dit maakt de paniek wel begrijpelijk: dit is dreigend.

De maandgrafiek heeft zijn eigen uptrend: kanaal AA2. We moeten vaststellen dat die uptrend zwaar onder druk staat. Het lijkt erop dat we 2018 afsluiten precies op lijn A. De indicatoren staan heel slecht: dit gaat op weg naar 450. Als het niet steun 418 is. Maar dat is wel erg ver.

Voor de korte termijn probeert de AEX te bodemen op lijn A en op steunlijntje 474, dat is geen belangrijk/sterk steunniveau.

Verwachting:
Het zal met horten en stoten gaan. De eerste week van 2019 kan zomaar positief zijn. Maar voor een goede bodem is nog veel nodig. Op dit moment wijst de lange termijn richting 450.

Fijne jaarwisseling en een winstgevend en vooral gezond Nieuwjaar toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email