Beursverwachting van 30 april 2017

Analyse weekend 30 april 2017

AEX verwachting: verdere afkoeling, maar niet dramatisch

Daggrafiek AEX:

Lezers, de verwachting was: “kalm wat lager. Maar in Frankrijk is zondag de eerste ronde en dat kan wel nog voor beweging gaan zorgen….”

Het werd Frankrijk. Le Pen en Macron bleven over en men gokt nu op Macron. Dus maandag meer dan 2% omhoog. Aldus werd de langverwachte 525 toch nog aangetikt. De rest van de week koelde het weer wat af. De AEX is teruggekomen in trendkanaal QR en de indicatoren kregen een tik omhoog.

Daggrafiek DAX:

Sinds februari beweegt de DAX in het stijgende blauwe kanaaltje. Het kanaal is te nauw om lang vol te houden. Gezien de slechts geringe afkoeling deze week na de sprong omhoog en de hoge stand van de indicatoren moeten we rekening houden met een vervolg boven het kanaal.

Weekgrafiek AEX:

De weekgrafiek had vorige week een echt toppatroon. Door de Franse verkiezingen kwam er toch een hogere candle, maar deze staat er verloren bij. Hij heeft het karakter van een zgn “hanging man” en hij geeft opnieuw een top aan.

Verwachting De analyse is wederom erg kort want ingewikkeld is het niet. De grafieken zijn wat ontregeld door de euforie op maandag. Puur vanuit de AEX-daggrafiek en de AEX-weekgrafiek lijkt het het meest waarschijnlijk dat we nu toch wederom wat verder afkoelen naar de 510. Een harde afkoeling verwacht ik niet om twee redenen: 1) de DAX lijkt optimistisch; 2) het effect van de Franse verkiezingen is niet een eenmalige sprong omhoog maar het is blijvend: het geeft het sentiment vanaf nu een steun in de rug. Men gaat er nu van uit dat Frankrijk in de EU zal blijven en dat is warempel niet zomaar wat.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email