Beursverwachting van 3 oktober 2021

Verwachting vorige week
“Het is onrustig en pauzeert. Uptrend gewoon intact. Verwachting: onrustig maar onderliggend nog steeds goed.”

Beursweekverwachting van zondag 3 oktober 2021

AEX (Daggrafiek):

 

Maandag kwam de AEX nog tot 798 maar daarna was het alleen nog maar slecht. Beleggers maken zich zorgen over het einde van de steun, inflatie en wat mindere groei. Over Chinees vastgoedfonds Evergrande hoor je niets meer (??).

De AEX sloot vrijdag 1 oktober flink lager. Dat is eigenlijk vreemd want de eerste van de maand stroomt er meestal nieuw geld in de markt. In de VS gebeurde dat kennelijk pas laat op de dag want daar steeg het tegen het slot vrijdag tot een mooie plus. Dat zullen we maandag waarschijnlijk gaan merken.

Technisch is de AEX teruggevallen naar de steun van de trendlijn D2. Als die lijn het houdt dan is er niets aan de hand. De zijwaartse zone 778-800 is neerwaarts verlaten, dat geeft een koersdoel van 778 – 22 = 756. Dat is vlak beneden lijn D2 en dat mag wel even.

Qua trend ziet het er nu nog goed uit maar qua indicatoren niet. Die duiken nu allemaal in de min. Conclusie: er staat druk op lijn D2.

Besi:

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor onze portefeuilles is het een lastige periode. Besi zat in een mooie uptrend en gaf een koopsignaal. Het steeg nog wat en donderde in elkaar. De stoploss deed zijn werk want na het raken van de stop donderde het nog een heel eind verder.

Siemens:

 

 

 

Siemens flikte ons hetzelfde kunstje. September = september.

AEX (weekgrafiek)

Geen twijfel mogelijk: een lelijke candle. De afsluiting van september. Trendlijn BM is eraan, daaronder hebben we dan nog trendlijn B. In de weekgrafiek staan de indicatoren echter nog steeds gewoon goed.

AEX (Maandgrafiek):

 

 

De AEX is uitgebroken boven het trendkanaal AA2 en beweegt in onbekend gebied. Een terugtest tot lijn A2 bij 734 is mogelijk. Intussen staan de indicatoren prima. Dus terugtest of niet: het beeld is sterk.

Dow Jones:

Dat valt allemaal nog mee. Het beeld is zijwaarts, de indicatoren dalen evenals vorige week binnen de positieve zone. Dit duidt op een zijwaarts verloop.

Dow Jones (maand):

 

De DOW hangt wat in het luchtledige. Er is wat zwakke steun op 33.500. Wat correctie mag best maar ook hier staan de indicatoren gewoon prima.

Nasdaq 100:

Hier zijn alle uptrends verlaten. De indicatoren staan nog positief maar dalen wel vrij hard. Zijwaarts tot lager houd je dan over.

 Nasdaq 100 (maand):

 

 

De Nasdaq stijgt binnen een zeer nauw wigje. De maand september geeft een daling te zien binnen het wigje. De indicatoren staan uitstekend: de Nasdaq zal in oktober proberen binnen het wigje te blijven.

Bitcoin:

Hmmm. De maandgrafiek is sterker dan de weekgrafieken die we de laatste tijd gezien hebben. Dit ziet er gewoon sterk uit. Indicatoren prima, Bitcoin is op weg naar 61.000. Daar is weerstand maar bij dit beeld kan die weerstand worden gebroken.

Verwachting:
Onderliggend is er niets aan de hand. De AEX Is een techindex geworden en evenals de Nasdaq is het korte termijnbeeld hier zijwaarts tot lager. Met de sterke indicatoren in de meeste grafieken en het te verwachten positieve begin maandag is het beeld: druk op de koersen maar onderliggend goed. Dan zal het dus wel weer een rommelige week worden.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email