Beursverwachting van 3 november 2019

Beursverwachting weekend 3 november 2019

Maandgrafiek AEX (logaritmische schaal) in detail:

De maand is nu echt om. In detail zien we dat de candle van juli kwam tot 586 en deze maand was de 586 ook het hoogste punt. Het is maar een kleine weerstand, maar wat opvalt dat is dat de candle van deze maand niet echt fraai is. Het is een hanging man, potentieel het begin van een toppatroon.

Maandgrafiek AEX (logaritmische schaal):

Al tien jaar is de markt in een uptrend. We zijn inmiddels boven de top van aug 2007. Op 604 is weerstand, daar kan het dus even pauzeren. De candle van oktober is niet zo mooi, dus het aarzelt hier. Maar gegeven de krachtige uptrend en het feit dat indicatoren in het groen staan is de verwachting toch: hoger. De Stochastics staat hoog en geeft aan dat we vast nog hoger gaan voordat hij echt naar beneden crost. De MACD blijft wat achter.

Daggrafiek AEX:

De hele maand oktober stijgt de AEX langs lijn P, dat is positief. Negatief is de weerstand van lijn Z en vooral van trendlijn B2. Z en P vormen een driehoek met de meeste kans op een uitbraak naar boven want deze driehoek geeft een vervolg van de trend aan. De indicatoren staan in het groen, dat is goed, maar ze zijn wel aan het toppen en dat geeft weer twijfel. Al met al: licht positief – is dat genoeg met die weerstanden in de buurt?

Weekgrafiek AEX:

Het schiet allemaal niet erg op. De 580 lijkt al wekenlang het richtpunt te zijn. De krachtige weekcandle van vorige week kreeg geen positief vervolg. Men twijfelt dus op deze hoogte maar hoe dan ook blijft de weekgrafiek positief. Alle indicatoren in het groen, het zou toch hoger moeten kunnen. Op de achtergrond sluimert de enorme omgekeerde kop-schouder. Het patroon wordt er niet mooier op, rechts hebben we nu twee schouders. Dus ongeldig? Voor mij niet, ik denk dat als we door neklijn N gaan het nog wel eens heel hard kan gaan.

Weekgrafiek DAX:

De DAX heeft er zin in. Tijdelijk kan nu wat vermoeidheid optreden, de Stochastics staat wel erg hoog, maar ook hier: alle indicatoren groen.

Weekgrafiek DOW:

Wow. Klaar voor de uitbraak, indicatoren draaien naar boven.

Weekgrafiek Nasdaq:

Wow. All time high en het houdt niet op.

Weekgrafiek Bitcoin:

Aarzelend. Indicatoren niet geweldig, Stochastics laag. Maar zo te zien is 8200 voorlopig wel de goede bodem.

Verwachting:
Het zeurt rond de weerstanden. De vaart lijkt er helemaal uit. Maar onderliggend blijft het positief, het meest duidelijk in de weekgrafiek. En met deze VS…. Dan moet het toch lukken?

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email