Beursverwachting van 3 juni 2018

Beursverwachting weekend 3 juni 2018

De verwachting was: “De DOW kan hoger maar de AEX wil toch wat lager.”

Weekgrafiek AEX:

Technische analyse blijft bijzonder. Deze week kwam de AEX zoals verwacht onder lijn B2. Maar de wek werd afgesloten precies op de steun van B2 en van de horizontale lijn op 559.

Er staat een duidelijke dubbele top. Er wordt geworsteld met lijn B2. De indicatoren zijn dalend. Maar de gehele grafiek is nog steeds stijgend en de MA 200 ook. Kortom, de weekgrafiek geeft een lastige fase aan. Komende week waarschijnlijk weer flinke druk op lijn B2 met opnieuw kans om daar wat onder te komen.

Maandgrafiek AEX:

De maandgrafiek geeft toch vooral kracht aan. We staan erg hoog, even pauze kan, maar de kracht is groot. De Stochastics wil weer naar boven draaien. Dan staat 600 er zo, en 700 kan ook.

Weekgrafiek Bitcoin:

Zwak zwak zwak. Indicatoren allemaal onderin. Een bodemings-proces is mogelijk, maar dan zullen we de 6000 toch zeker nog zien. En daaronder kan ook goed. Op zich geloof ik wel in een bodem. Maar nog even geduld dus.

Weekgrafiek Bund in overzicht:

Als plaatje heel fraai. Stevige uptrend AA2 sinds 2007: de rente daalt hard. Vanaf 2016 zijwaarts op hoog niveau. Ik dacht eerlijk gezegd dat het domweg niet hoger (negatieve rente) kon. Maar zie: dat kan dus wel.

Weekgrafiek Bund (Detail):

Deze week brak de Bund uit. Uit de zijwaartse beweging, maar wel nog binnen de trend. Op naar 165. De weerstand 161 is nu steun geworden.

Overheden die nu geld lenen krijgen daar geld op toe. Het is een bizarre wereld geworden. Er zijn ook particulieren die geld krijgen voor hun hypotheek. En het einde van deze onzin is niet in zicht.

Weekgrafiek Olie (light Crude):

Vorige week schreef ik: “De zorgen over de benzineprijzen zijn er weer. Relatief steeg met name de Brent olie hard. Maar zowel Brent als Licht crude heeft deze week een top gezet bij een bekend weerstandniveau. Ik hoor al geluiden van “olie naar 100”. Maar in de weekgrafiek zien we een top bij de weerstand en een RSI die divergeert: zie de pijlen. Het lijkt eerst tijd voor corrigeren. En dan nog maar eens zien: zo sterk is het grote plaatje niet.”

Die correctie is nu aan de gang. Komende week kan het nog wat lager. We zien echter dat steun van MA 200 nabij is en vooral: de indicatoren blijven bovenin. Een stijgende lijn is nu nog intact. Na wat correctie kan het naar boven gaan draaien. Maar de top op 70 lijkt me toch een zware.

Weekgrafiek EUR/USD:

Ook hier is de TA mooi. Zoals verwacht werd de 1,148 bereikt. Daar deed de horizontale steun zijn werk en de MA 200 gaf ook steun. Even flink opgeveerd. Maar bij deze lage indicatoren gaan we opnieuw naar de 1,148.

Verwachting
AEX kan korte termijn wat lager maar grote plaatje is sterk.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Wat

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email