Beursverwachting van 3 januari 2021

Verwachting vorige week
Het blijft positief, rustig deze week uit en dan normaalgesproken knallen na nieuwjaar…

Beursverwachting voor komende week: (van zondag 3 januari  2021)

Allereerst onze beste wensen voor een gezond en kansrijk (beurs)jaar!

AEX (daggrafiek):

Rustig de week uit kwam neer op twee puntjes lager. De handelaren waren al met vakantie. De particulieren waren wat bezorgd over de hoge Coronacijfers. De AEX heeft dinsdag een loepzuivere dubbele top op 632 neergezet. 632 was het niveau waarop in februari de Coronacrisis begon. We zijn dus terug bij die top. We waren in februari bezig met een uitbraak boven trendlijn B3. De uitbraak mislukte, en we gingen volgens het TA-boekje aan de andere kant van het kanaal onder trendlijn B.

De AEX stijgt rustig in QQ2. De indicatoren staan goed maar dalen wat. Steun is er bij Q rond 618. Een dubbele top staat er bij 632.

AEX (weekgrafiek):

Ik heb kanaal DD2 ingetekend, de AEX stijgt zeer sterk in kanaal DD2. Ook hier de dubbele top. Maar de indicatoren staan zeer sterk. Steun ook hier op 617, maar hier is de steun van de oude gaplijn. Met deze kracht en deze indicatoren is een nieuwe aanval op de top waarschijnlijk.

AEX (Maandgrafiek):

De maandgrafiek stijgt mooi in kanaal AA2. Dit kanaal heb ik dik getekend, het lijkt me het hoofdkanaal. Een snellere stijging vindt plaats binnen kanaal BB2 maar de laatste toppen volgen toch lijn A2, vandaar mijn voorkeur voor AA2. Nog sneller stijgt de AEX langs lijn C maar deze lijn wordt ook geregeld gebroken dus de waarde is wat minder. De dubbele top op 632 is ook hier zichtbaar maar ik heb geen weerstandslijn ingetekend. Het lijkt in dit verband een nietige top. De candle van december is sterk en geeft een mooi vervolg naar boven aan. De indicatoren staan ook goed en vooral: ze draaien naar boven. Tegelijkertijd zien we divergentie bij MACD, Stochastics en RSI: lagere toppen bij hogere toppen in de koers. De MACD daalt onder lijn P. Ik weet nooit zeker wat ik van divergentie moet denken: maar al te vaak geeft het ruimte voor nieuwe stijging. En dat denk ik nu dus ook. De maandgrafiek lijkt me op weg naar 700.

Dow Jones (maandgrafiek):

Een prachtige grafiek. De DOW stijgt sinds 1982 in kanaal AA2. De bodem in maart 2009 gaf de start voor een snellere stijging in kanaal BB2. Dit kanaal kent ook nog de middenlijn BM. Voorlopig richten we ons dus op B-BM-B2. Maar voor de hele lange termijn is AA2 toch de hoofdtrend.

De DOW stijgt mooi door. Hier geen dubbele top. MACD en Stochastics draaien naar boven. Ze staan hoog. Ja, er is divergentie maar ik zie toch vooral “ruimte”. De RSI doet het rustig aan. De DOW is op weg naar lijn B2 bij 38.000.

Nasdaq (Maandgrafiek):

Ook hier een prachtige grafiek. Van links naar rechts een stijgend beeld: een overduidelijke uptrend dus. Belangrijkste trendlijn is lijn A: de onderkant van de uptrend. Lijnen A2, AM en AM2 zijn kopieën van A, ze lopen dus allemaal mooi parallel. Lijn A2 heeft maar één raakpunt en lijkt wat buitenissig hoog. Toch lijkt AA2 het trendkanaal. Daarbinnen zien we de parallelle middenlijnen AM en AM2.

In april 2010 is een sneller kanaaltje BB2 ontstaan. De Nasdaq is in juni 2020 boven dit kanaal uitgebroken. De terugtest heeft al netjes, twee keer zelfs, plaatsgevonden. We kunnen nu weer gewoon verder de hoogte in. De indicatoren staan prima. De MACD staat superhoog. De Stochastics draait naar boven. De RSI is alweer overbought. Moet ik het nog zeggen? Dit gaat hoger….

 Bitcoin (maandgrafiek):

De maandgrafiek laat zien dat de huidige “gekte” volstrekt normaal is. De Bitcoin stijgt rustig in kanaal AB. Het kanaal wijst richting de 100.000…  De indicatoren staan zeer sterk. Bitcoin kan gewoon nog (veel) hoger.

Verwachting
Alleen de daggrafiek geeft wat aarzeling aan bij de dubbele top, maar die heeft al steun op 618. De weekgrafiek heeft de dubbele top maar is onderliggend sterk. De maandgrafiek wil gewoon verder omhoog. DOW en Nasdaq willen verder omhoog. Bitcoin wil omhoog. Na Nieuwjaar is er meestal – maar niet altijd – een flinke stijging. De kans daarop lijkt groot.
Op de lange termijn is de AEX op weg naar de alltime high van juli/augustus 2000 van 700. Het berekende koersdoel was 732. In de maandgrafiek kan dat makkelijk. In de weekgrafiek is een uitbraak uit het trendkanaal nodig.

 Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email