Beursverwachting van 29 september 2019

Beursverwachting weekend 29 september 2019

De verwachting van 21 september luidde: “Kennelijk gaan we volgende week wat kalm aan doen. Mag ook wel eens.”

Daggrafiek AEX:

De AEX sloot een punt hoger dan vorige week maar kalm was het niet. Het impeachment-gedoe duwde de AEX even naar 567. De daling naar 567 beschouw ik als positief. Daarmee is de bodem op 556 getest en deze bodem heeft het gehouden. Er staat nu een hogere bodem en we kunnen verder omhoog. De indicatoren lijken klaar voor de draai naar boven.
Ik begrijp dat de grafiek ook anders kan worden gelezen. De AEX komt niet boven lijn B2 en zet een iets lager topje dan de vorige top. De candle van vrijdag geeft een top aan. Maar het is een stijgende grafiek met indicatoren in het groen. En het geld kan alleen naar aandelen. Dus hoger geef ik meer kans. Vrijdagavond zakte de VS wat weg en we staan nu nabeurs op 576.

Weekgrafiek AEX:

Een sterke grafiek. De candle van deze week geeft aan dat we niet naar 567 willen. Dus kalm verder stijgen naar lijn N.

Weekgrafiek DOW:

We zien het niet vaak, maar de AEX doet het de laatste twee weken beter dan de VS. Daar staat dan tegenover dat de DOW op all time high staat en wij helemaal niet. Een heel sterke grafiek die nu even wat aarzelt. Indicatoren lager dan bij de vorige top. Het patroon van de laatste weken is de groene driehoek. Dit lijkt op een wig maar het is een stijgende driehoek. Nu dus een dubbel topje met lagere indicatoren. Dat betekent dat er nog wat af kan maar de grafiek is sterk en de indicatoren staan in het groen.

Weekgrafiek Air-France:

In 2007 stond Air-France op een top van 37 maar airliners hebben het zwaar. Sinds 2011 beweegt het aandeel tussen 11 en 3. Ook Air-France zit in een driehoek, de groene lijnen. Een voortzettings-driehoek. Maar voortzetting van een zijwaartse beweging, dat schiet dus niet op. Verwachting blijft dus zijwaarts.

Weekgrafiek Bitcoin:

Twee weken schreef ik: “Bitcoin blijft pauzeren. De MACD blijft in de positieve zone, de Stochastics aarzelt. Zolang de MACD positief blijf is de kans dat de Stochastics naar boven draait het grootst. En dan kan Bitcoin weer gaan stijgen. Kwestie van geduld lijkt me”. Het werd toch de draai naar beneden. De MACD staat echter nog goed in het groen en de steun van 8200 hield het deze week. We zullen wel beneden de 8200 komen maar ergens in die buurt verwacht ik toch een bodem. En dan weer bezien.

Verwachting
Een rustige fase. Ondertoon blijft positief.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email