Beursverwachting van 29 maart 2020

Verwachting van vorige week:

Ik neem aan dat we nog lager gaan. De indicatoren staan superlaag. De steun op 375 zullen we wel zien. Daaronder is steun op 345 (vorige week schreef ik foutief 350). Misschien putten beleggers toch weer moed uit de – ongelimiteerde – hulp van de centrale banken. Maar de paniek lijkt te overheersen.

Beursverwachting weekend 29 maart 2020:

Daggrafiek AEX: 

De AEX heeft in de rit naar beneden vier gaps achtergelaten. Vorige week vrijdag sloten we op 440, boven het laatste gap. Maar maandag gingen we zoals verwacht weer flink lager en kwamen we weer onder het gap bij een koers van 409. In de VS was men nog aan het bakkeleien over het steunpakket. Toen greep in de VS de FED in en begon er opnieuw een forse stijging. Bij die stijging ondervond de AEX de weerstand van het onderste, vierde gap en we sloten maandag net beneden de 425.

Dinsdag werd men het in de VS eens over het steunpakket en de AEX begon aan heel fors herstel. In dat herstel sloten we donderdag precies het derde gap dat op 465 was begonnen. De AEX kwam daarbij terug in het aloude stijgende kanaal BB3. Vrijdag koelden we af en werd er precies steun gevonden op trendlijn B. Een exacte terugtest dus. Aan de bovenkant voelde de AEX vrijdag precies de weerstand van de onderkant van het vierde gap op 474. En we sloten alsnog beneden het vierde gap.

Lang verhaal met heel veel “precies”. Ook in barre tijden gelden nog steeds de regels van de Technische Analyse. Bar is het, de AEX bewoog deze week tussen 409 en 482. Dus 73 punten, of je worst lust…..

De indicatoren zijn uiteraard wat hersteld. De Stochastics is zelfs positief geworden. Maar de MACD staat zo laag dat ik ervan uit ga dat we nog wel een keer lager gaan.

Weekgrafiek AEX:

Het is gelukt, op de positieve candle van vorige week is weer een positieve gevolgd: we hebben een bodempatroon. Weerstand op 472.

Maandgrafiek AEX (logaritmische schaal)

De maand is bijna om. Het wordt een heftige candle. De AEX zoekt steun op de MA100 die wel nog steeds stijgend is. We zitten in een brede range van 100 punten: steun op 374, weerstand op 476. De beweging is sterk dalend en de indicatoren staan laag. Kan lager dus.

Maandgrafiek EUR/USD (logaritmische schaal)

Boeiend. Sinds 2008 dalend in kanaal ZZ2. Nu aangekomen op trendlijn A, de lijn die een lange- termijn stijging aangeeft. Nu is het dus de vraag welke trend het gaat winnen. De MA100 is dalend en bij de laatste top in januari 2018 vormde de MA100 de weerstand. We volgen voorlopig dus de MA100. Daarbij staan de indicatoren zwak. Daarom blijf ik voorlopig vasthouden aan de verwachting dat we onder A zullen komen. Dramatisch eronder? Nee, dat hoeft niet. Er lijkt steun op 1,05 en 1,03 die bij deze indicatoren wel eens zou kunnen houden.

Verwachting
De verwachting is lastig te geven. De AEX houdt zich aan de regels, dat is het probleem niet. Het probleem voor mij is dat soms na een scherpe daling een scherp herstel komt, ondanks de super lage indicatoren: het V-shape herstel. En soms winnen de lage indicatoren het en volgt er een langdurig proces van bodem zoeken. Een V-Shape verwacht je als het probleem opeens is opgelost. Beleggers lijken daarvan uit te gaan: er zijn enorme steunmaatregelen en het virus zal ook wel weer voorbij gaan. Intussen blijft de olieprijs, ook een deel van de crisis, heel laag. Ik zie nog veel negativiteit en houd voor komende week toch rekening met lagere koersen.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

 

Print Friendly, PDF & Email