Beursverwachting van 29 januari 2017

Analyse weekend 29 januari 2017

AEX verwachting: Het neuzelt verder

Daggrafiek AEX:

Het neuzelt verder. De vlag is weggehaald en lijntje a werd gebroken en heb ik ook weggehaald. Blijft over zijwaarts gedoe, deze week 2 puntjes eraf. Weerstand voorlopig bij 490. De weerstand op 490 wordt mee gespeeld.

Weekgrafiek AEX:

Hoewel we twee puntjes verloren, toch een positieve candle. Indicatoren hoog en geen teken van correctie. Op weg naar 500.

Weekgrafiek Bund:

Iets verder gedaald, nu steun op lijn B. Spannend. Het vlaggetje onder het blauwe lijn en de indicatoren duiden op een daling – stijging van de rente – naar minimaal lijn A2. Maar, lijn B kan ook standhouden.

Weekgrafiek rente Italië:

Duidelijke zaak. De jarenlange enorme stijging (daling van de rente) langs lijn A is gebroken. Daarna een vlag gevormd en nu kan de daling doorzetten naar de blauwe lijn van de MA200.

Verwachting: De AEX oogt in de weekgrafiek ronduit goed. We gaan naar 500. De daggrafiek is echter slapend. De positiviteit in de weekgrafiek komt vooral door de decemberrally. Stijging van de rentes kan roet in het eten gaan gooien. Maar de markt is op de hoogte van die stijging en toch ziet de AEX er goed uit. Dus de verwachting blijft: geleidelijk verder stijgen. De EUR/USD bleef deze week onveranderd.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email