Beursverwachting van 29 april 2018

Beursverwachting weekend 29 april 2018

De verwachting was: “De verwachting is dat men blijft proberen hoger te gaan. Met kleine stapjes. De achterblijvende indicatoren geven aan dat een correctie zomaar kan komen – maar je weet nooit wanneer die begint.”

Daggrafiek AEX:

Het is gelukt: de geleidelijke stijging heeft nu sterke indicatoren opgeleverd. De RSI is hoog gekomen, als de stochastics nog eens naar boven draait gaan we knallen.

Daggrafiek DOW:

Krak, maar later toch wat herstel.

Weekgrafiek AEX:

Zelfde als vorige week: er kwam weer wat bij, de trendlijn B2 is nog steeds de weerstand en de RSI blijft eng. Vergeleken met de DAX draaien hier echter de Stochastics en de DI meer naar boven. De niet-getoonde MACD crosst nu ook positief.

Weekgrafiek DAX:

Er kwam een beetje bij maar de indicatoren blijven heel eng.

Weekgrafiek EUR/USD:

Bijzonder. Uit de dalende driehoek hoort een uitbraak naar boven te volgen. Maar de weerstand van lijn Z is dichtbij en daardoor wordt deze uitbraak naar beneden mogelijk. Is dit nu DE draai? Daarvoor lijkt het nog te vroeg. De beweging is al met al nog omhoog, de indicatoren draaien naar beneden maar staan nog redelijk. De korte termijn richting is in elk geval naar beneden. Zolang de rente in de VS veel hoger is dan hier is dat ook logisch.

Verwachting:
Het ziet er voor de AEX al met al weer naar uit dat het hoger zal gaan. De DOW brak in de daggrafiek naar beneden uit het wig-patroon, zakte flink maar herstelde eind van de week weer wat. De weekgrafiek van de DAX is eng, lijkt te wachten op de klap (en dan zal de AEX toch meegaan). De AEX doet het beter dan de rest en lijkt dat door te zetten.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email