Beursverwachting van 28 oktober 2018

Beursverwachting weekend 28 oktober 2018

Daggrafiek AEX (in overzicht):

Een tijd geleden noemde ik de 506 als de steun waar we eventueel heen zouden kunnen gaan. Nu we daar ook echt staan ben ik toch behoorlijk verbaasd. Van 576 naar 506, dat is fors. Een daling van 10% geldt als een correctie. We zijn nu 70 punten gedaald, dat is 12% dus de normale correctie zijn we al voorbij.

Naast Italië, te hoge koersen in de VS en handelsoorlog wordt vooral renteangst als reden genoemd. Stijgende rente bij hoge schulden. Inderdaad stijgt de rente in de VS nu het opkopen van obligaties is gestopt en de rente door de FED wordt verhoogd. Maar mag ik er beleefd op wijzen dat in Duitsland de rente nog steeds DAALT en dat zo te zien de rente daar nog wel een jaar laag kan blijven.

De vlucht uit aandelen leidt tot bijkopen van obligaties. De vlucht uit Italiaanse bonds leidt ook tot kopen van Duitse bonds. De Bund kan nog lang hoog blijven en de rente laag. Geen paniek dus.

Het overzicht leert ons vier dingen:

1)      In de grafiek in overzicht heb ik twee pijlen bij de toppen van de RSI gezet. Achteraf, ja achteraf, kunnen we vaststellen dat de divergentie tussen RSI en grafiek bij de top in juli een krachtig signaal is geweest.

2)      Twee weken geleden sloot de AEX op 516 voorzichtig beneden trendlijn C. De week daarna stegen we terug tot 533 maar afgelopen vrijdag zijn we dan echt onder C gesloten. Voorlopig is de versnelde trend CC2 dus verlaten. We zijn nu weer binnen de hoofdtrend BB2, een normale uptrend. Lijn B loopt bij 430 en er is binnen die uptrend dus nog heel veel ruimte.

3)      Steun 506 heeft het gehouden. Maar de 500 werd aangetikt en de druk op 506 is flink.

4)      517 was een belangrijke steun, drie keer getest. Nu is het dus een belangrijke weerstand.

 Daggrafiek AEX (in detail):

In de detailgrafiek zien we de volatiliteit, de onrust. Per dag vliegt het tien punten alle kanten op.

Daggrafiek AEX (met MACD):

Ai. De MACD staat wel erg laag. Normaalgesproken zal bij de onvermijdelijk hierna komende crossing omhoog een crossing omlaag volgen die ons nog veel lager in de AEX brengt. Maar in februari-maart zagen we dat soms die crossing omlaag zo lang uitblijft dat toch een bodem is gezet.

Weekgrafiek AEX:

Ai. Het “goede” nieuws is hier dat de weekgrafiek nog binnen trend CC2 blijft. Maar daar is dan ook alles mee gezegd. Indicatoren zwak, op weg naar MA200 bij 492 of anders de steun bij 480.

Daggrafiek Bitcoin:

Bijzonder. De Bitcoin weet het niet meer. Aan de indicatoren te zien zou je toch onderhand een draai naar boven gaan verwachten.

Verwachting
De AEX stoeit met de steun op 506. Vanuit de daggrafiek lijkt komende week wat herstel mogelijk. Richting 520. Waarbij 517 weerstand is en trendlijn C bij 520 ook. In het achterhoofd zit natuurlijk “eindejaarsrallye” plus dat er economisch niet heel veel aan de hand lijkt. Wat herstel kan en opeens snel herstel kan dus ook. Maar puur vanuit TA is alles toch vooral zwak. Vanuit TA zijn koersen tussen 500 en 480 waarschijnlijk. Misschien niet meteen komende week.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email