Beursverwachting van 28 mei 2017

Analyse weekend 28 mei 2017

Lezers, de verwachting was: “De verwachting is eenvoudig. Alles is volgens het boekje. De markten hebben een enorme sprint gemaakt en vormen nu een top bij de bovenkant van hun trendkanaal. Volgens Bartjes kunnen we nu weer dalen naar de onderkant van het kanaal. In de weekgrafiek kunnen we dan terug naar lijn B die nu bij 400 loopt en tegen de tijd dat we daar aangekomen zijn eerder bij 450.

Gaan we nu naar 450? Op dit moment ben ik nog te optimistisch. De grafieken zijn erg sterk en de indicatoren staan nog erg hoog. Pas bij lagere indicatoren zet de correctie door. We kunnen natuurlijk naar lagere indicatoren toe gaan bewegen maar voor komende week ziet het er nog rustig uit. Rustig iets lager zou ik verwachten. En ik ben niet verbaasd als er toch wat bijkomt.”

Welnu, rustig werd het. Het bewoog geen millimeter. En uiteindelijk was ik niet verbaasd, want er kwam weer een puntje bij.

Daggrafiek AEX:

Vijf candles naast elkaar van helemaal niets. U zult me vergeven dat de analyse deze week uiterst kort is: het is erg heet en er is toch niets veranderd. De “echte top” die we vorige week moesten vaststellen heeft nog geen vervolg naar beneden gekregen. De uitbraak boven trendlijn B2 dreigt te mislukken maar we blijven wel nog hangen op die trendlijn. Indicatoren zijn iets verder afgekoeld, de zaak oogt langzamerhand neutraal.

Weekgrafiek AEX:

Het candletje van deze week is blauw. Dat kan gebeuren: een hoger weekslot maar wel een “dalende” candle omdat we maandag wat hoger openden.

OK, er gebeurde niets, maar dat heeft de weekgrafiek wel iets zwakker gemaakt. De candle die er nu staat geeft een pauze aan, een aarzeling, waarna een vervolg van de daling het meest waarschijnlijk is.

Verwachting Er gebeurde niets. Dat komt door de kracht van de uptrend: het toppatroon kreeg geen vervolg. De verwachting voor komende week blijft daarom: rustig iets lager. In de daggrafiek werden de indicatoren wat zwakker, in de weekgrafiek werd het beeld wat zwakker. Het lijkt allemaal saai maar we staan wel op een belangrijk punt: binnen trend BB2 blijven – of niet. Verwachting dus kalm, maar iets onverwachts kan altijd gebeuren.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email