Beursverwachting van 28 juni 2020

Verwachting van vorige week: De AEX is sterk en kan op termijn wel hoger. Op dit moment zie ik wat twijfel. Het lijkt of de sterke relief-rally op zijn einde komt. Voor komende week verwacht ik niet gewoon zijwaarts maar eerder nerveus op en neer. De AEX wordt gedragen door de techaandelen, veel andere aandelen zijn ronduit beroerd.

Beursverwachting voor komende week (gepubliceerd zondag 28 juni 2020):

AEX Daggrafiek: 

Het werd inderdaad nerveus op en neer. En uiteindelijk ging er deze week 8 punten af.

De weerstand op 573 deed zijn werk. Dinsdag stoeide de AEX met de 573 maar woensdag ging er een klap vanaf. Donderdag werd de gaplijn op 551 mooi getest. Het leverde een hammer-candle op: tot hier en niet lager.

Nieuw is dat we nu een dubbele top bij weerstand 573 hebben. Een dubbele top en een negatieve crossing in Stochastics en MACD: het kan dus dalen. Maar opnieuw denk ik aan de kracht die de grafiek ook toont: steun op 551, de indicatoren staan allemaal in het groen en het totaalbeeld is en blijft stijgend. Een nieuwe aanval op 573 blijft waarschijnlijk.

AEX Weekgrafiek:

Een wat matige candle. Twijfel. Steun gevonden op steunlijn 560. De weerstand is de 573. De Stochastics staat goed, de RSI staat boven de 50 en de MACD probeert de nul te halen.

DOW Weekgrafiek:

Hmm. De VS deed het de hele week slechter dan Europa. Corona blijft daar het probleem. Vooral vrijdag hield de AEX goed stand terwijl de VS – 2% stond. De DOW heeft een top gezet bij trendlijn E2 en de weerstand op 27400.
De indicatoren staan redelijk. De DOW is bezig met een daling en zou nu steun kunnen vinden op trendlijn E of daarna op de MA200. Komende week vooral opletten of E het houdt.

ASML Weekgrafiek:

ASML had een rustige week. Even wat twijfel. De Stochastics kan naar beneden crossen en dan kan ASML op de hele korte termijn even wat lager. Maar bij deze indicatoren gaat de stijging voorlopig gewoon door.

Bitcoin Weekgrafiek:

Geen spektakel. Indicatoren staan goed, MA200 stijgt. Het kan voorzichtig naar de 10520 maar daarboven zijn we nog lang niet.

Verwachting:
Met een VS die zwak is en een dubbele top valt een wat rustige week te verwachten. De AEX wil niet beneden 551 en verzamelt moed om 573 nog eens te proberen.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.
Print Friendly, PDF & Email