Beursverwachting van 28 juli 2019

Beursverwachting weekend 28 juli 2019

Daggrafiek AEX:

De verwachting van 21 juli luidde: “De AEX gaat waarschijnlijk nog wat hoger en dat wat lager. Het lijkt allemaal rustig te gaan. Soms bedriegt de schijn en is een uitgewrongen stijging het begin van een correctie. Met een dalende DAX en stijgend goud zou je daaraan kunnen denken. Maar de AEX staat nog steeds sterk dus meer waarschijnlijk is opnieuw een kalme week.”

De AEX bleef deze week gewoon sterk. Met een pijl heb ik aangegeven waar we vorige week vrijdag sloten: met een negatieve candle, precies op de steunlijn Z. Maar vanwege de hoge indicatoren vond ik de situatie niet dreigend.

De week begon met een stijging door de verwachting van verbetering in de handelsoorlog met China en donderdag bracht bankpresident Draghi de beurs in beweging. Volgende week is het de beurt aan de Amerikaanse FED. Draghi zorgde voor tumult tussen 586 en 576. Hij vond de vooruitzichten “steeds slechter”. U begrijpt dat de beurs dus nog wel een tijdje door zal stijgen: komt er weer meer steun en er is gewoon geen alternatief.

Intussen zijn we getuige van een bijzonder feit: de AEX is toch deze week al boven trendlijn B2 gebroken en het lijkt er zelfs op dat de terugtest al klaar is en we dus verder omhoog kunnen. De indicatoren blijven immers sterk en hoog. Een ander bijzonder feit is dat de AEX nu al vanaf 535 precies blijft stijgen langs lijntje Z. Het leek een onbetekenend lijntje.

Weekgrafiek AEX:

Ook hier een belangrijk feit: de AEX is boven de neklijn van het grote (omgekeerde) kop-schouderpatroon S-kop-S gekomen. De AEX is sterk en lijkt zich op te maken voor een flink verdere stijging. We moeten dan wel boven de trendlijn B2 komen, die was deze week nog precies te sterk.

Weekgrafiek Bitcoin:

Bitcoin koelde wat verder af. De indicatoren staan hoog, ik wacht op de draai naar boven. Dan komt Bitcoin weer boven

Weekgrafiek EUR/USD:

U weet dat ik al heel lang wacht, maar veel negatiever dan dit kan het niet. Stochastics, MACD en RSI wijzen alle drie naar beneden. De EUR/USD zal toch een keer beneden die lijn C2 en de 1,10 gaan. De 1,15 blijft forse weerstand. Lijn C2 kan het nog een tijdje tegenhouden, maar het houdt een keer op.

Verwachting:
De AEX gaat hoger. Er is geen alternatief, men kan alleen maar aandelen kopen.

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email