Beursverwachting van 27 mei 2018

Beursverwachting weekend 27 mei 2018

De verwachting was: “Gewoon hoger, EUR/USD gewoon lager, dat helpt.”

Daggrafiek DOW:

Ziet er goed uit, met name bij de indicatoren. Die kunnen zo naar boven draaien. Dan komen we wederom boven trendlijn V2.

Daggrafiek AEX:

Ik heb eerst de DOW geplaatst omdat het verschil zo groot is: de AEX deed het deze week onverwacht slecht. Dat lijkt eigenlijk vreemd bij een dalende euro. Maar, als de euro niet daalt vanwege het renteverschil met VS maar vanwege zorgen over Italie: ja dan…. De Bund steeg deze week ook weer flink: de rente in Duitsland en Nederland daalde: de economie vraagt nog niet veel om investeringen.

Indicatoren matig, het kan deze week nog lager. Er staat nu een echte dubbele top bij 573.

Daggrafiek Bitcoin:

Zoals verwacht daalde de Bitcoin een paar dagen. Men probeert rond dit niveau te bodemen. Dat is mogelijk, maar een even dip naar de steun op 6500 blijft ook mogelijk. Even wachten dus, een instapmoment is het nu nog niet , dan moetende indicatoren toch echt naar boven draaien.

Weekgrafiek Olie (light Crude):

De zorgen over de benzineprijzen zijn er weer. Relatief steeg met name de Brent olie hard. Maar zowel Brent als Licht crude heeft deze week een top gezet bij een bekend weerstandniveau. Ik hoor al geluiden van “olie naar 100”. Maar in de weekgrafiek zien we een top bij de weerstand en een RSI die divergeert: zie de pijlen. Het lijkt eerst tijd voor corrigeren. En dan nog maar eens zien: zo sterk is het grote plaatje niet.

Weekgrafiek EUR/USD:

Wederom zoals verwacht verder naar beneden. De weerstand van trendlijn Z en de driehoek deden hun werk. De uitbraak uit de driehoek is een klassieker. Het blijft maar dalen, de indicatoren staan beroerd: ook deze week verder op weg naar 1,148.

Verwachting
De DOW kan hoger maar de AEX wil toch wat lager.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Wat

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email