Beursverwachting van 27 januari 2019

Beursverwachting weekend 27 januari 2019

De verwachting van vorige week was: “Alle grafieken zijn in dezelfde fase: men probeert te herstellen en tot nu toe lukt dat. Het herstel kan verder doorzetten, waarom niet. Maar het moge duidelijk zijn dat eerst een stap terug ook goed mogelijk is. Voor komende week geen duidelijke verwachting dus: men probeert het. AEX veel kansrijker dan de DAX.”

Daggrafiek AEX:

Omdat ik de MACD steeds meer gebruik heb ik deze nu toegevoegd aan de grafieken. Geen aparte grafieken met de MACD meer nodig. Daarmee verliezen we de indicator DM, die wel goed is maar wat meer volgend dan voorspellend.

Voor afgelopen week was de verwachting onduidelijk. Eigenlijk is dat al drie weken zo. Tijdens de flinke daling schreef ik steeds dat dat niet nodig was. Dus het herstel verbaast me niet. Maar een herstel in een rechte streep zonder wat terugval en zonder de bodem aan te stampen, dat komt minder voor. Maar uitgesloten is het niet: dan is er een V-shape bodem.

Conform de verwachting gebeurde er vier dagen niets. Eerst drie dagen daling en donderdag een slot precies waar we vorige week vrijdag ook al waren. Maar de vrijdag zette de week alsnog op zijn kop. Een mooie sprong mede dankzij het einde van de shutdown.

De AEX is er vrijdag in geslaagd het dalende kanaal te verlaten. De indicatoren zien er nu ook goed uit. Vorige week was de RSI al eindelijk dan boven de lijn Z gekomen. De MACD komt meteen in de groene zone die ik hanteer: in deze zone is elke terugval alleen maar een aanloop naar verder stijging. De AEX is op weg naar 520. Een terugtest van de uitbraak en steun zoeken op 510 blijft daarbij mogelijk.

Weekgrafiek AEX:

Hier bewijst de MACD meteen zijn nut. Tenzij de indicator het verkeerd heeft, maar dat is niet mijn ervaring. De MACD staat nog in de blauwe zone, de zone waarin in mijn interpretatie elke stijging de aanloop naar een verder daling is…. De MACD crost positief en dat is ook positief. Voor de korte termijn kunnen we dus nog hoger. Maar beneden de blauwe lijn zegt de MACD: gevaar is nog niet uit de lucht.
De AEX probeert in de weekgrafiek boven het dalende kanaal te komen. Dat zal wel lukken, alle indicatoren wijzen nu naar wat hoger. Weerstand is er op 516 en dan 520.

Weekgrafiek Ethereum:

Niet sterk, de Stochastics crost weer naar beneden. Ethereum heeft als ik het goed begrijp last van hacks en van een zwalkend beleid ten aanzien van de waardevaststelling van de munt. Die is bij broer Bitcoin wel vast.

Weekgrafiek Aegon:

Aegon doet het veel slechter dan de AEX. De AEX is nog steeds binnen de grote uptrend. Aegon beweegt zijwaarts en het recente herstel overtuigt niet, het lijkt een dead cat bounce. De indicatoren staan nog beroerd. De MACD zit zwaar in de blauwe zone maar die zone is hier niet zichtbaar omdat bij Aegon de MACD tussen andere waarden dan bij de AEX beweegt. Ik begrijp te weinig van wiskunde om u te kunnen uitleggen waarom dat zo is.

Verwachting
Voor de komende week kan het herstel verder doorzetten. De MACD van de weekgrafiek geeft aan dat op langere termijn de kou nog niet uit de lucht is. Volgende week maar opnieuw bekijken.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email