Beursverwachting van 27 december 2020

Verwachting vorige week:
Men heeft er nog steeds zin in.

Beursverwachting voor komende week: (gepubliceerd zondag 27 december 2020)

AEX (daggrafiek):

Maandag had men opeens geen zin. Paniek om de nieuwe virusvariant. Op het dieptepunt gingen er 21 punten af. Later op de dag voorzichtig herstel, dinsdag flink herstel en woensdag terug bij af. Uiteindelijk toch donderdag een punt hoger de week uit, “zoals verwacht”.

Er ontstond maandag een nieuw gap naar beneden. Omdat dat meteen werd gevuld heb ik het niet ingetekend. Lijn P van patroon PQ heb ik weggehaald. We kunnen nu lijn Q2 trekken en warempel, we hebben een nieuw stijgend trendkanaal QQ2.

Verder zien we dat de candle van maandag wist te sluiten op de trendlijn B2, die lijn bleef dus in stand. Wat nu resteert is een AEX die opnieuw sterk blijkt te zijn. De schade werd snel hersteld, kanaal QQ2 ziet er goed uit en vooral: de indicatoren draaien naar boven voor een verdere stijging.

 AEX (weekgrafiek):

Een mooie candle. De candle geeft aan dat de AEX meteen weer weg wilde bij de 600. Bijzonder is dat de AEX het gap 600 – 617 voor de tweede keer vulde, het lijkt wel haast “voor de zekerheid”. In principe kunnen de gaplijnen nu weg, maar het lijkt goed om ze voorlopig nog maar even in reserve te houden.

De indicatoren staan zeer sterk. De AEX blijft op weg naar trendlijn B3 die dan ergens bij de 650 zal lopen.

Dow Jones:

Bij de DOW ontstaat aarzeling. De DOW sluit nu al vier weken op hetzelfde niveau. Ja, de indicatoren staan sterk. Maar ze beginnen wel voorzichtig naar beneden te draaien. Bij deze indicatoren is er geen enkele reden voor zorg. Maar het is een adempauze waarbij ook wat puntjes eraf kunnen. Los daarvan is de DOW hoe dan ook op weg naar de lijn F over de recente toppen en anders naar E3, de hoofd-trendlijn.

Nasdaq:

Vergelijkbaar. De Nasdaq heeft langs lijn L een belachelijke stijging laten zien, naar ongekende hoogte. Er is nu een nieuw stijgend kanaaltje ontstaan. Binnen dat kanaal beweegt de Nasdaq naar nieuwe hoogtepunten in “uncharted territory”, evenals de Bitcoin dat doet. De indicatoren staan zeer hoog, dus sterk, maar er kan ook even wat vanaf. De hoofdrichting blijft ook dan: omhoog.

Bitcoin:

Zoals verwacht nog hoger. Indicatoren op record.

Brent olie:

Een tijd geleden heb ik gemeld dat Brent Olie pas koopwaardig wordt boven 53,1. We komen daar nu in de buurt. De MACD is groen geworden. De Stochastics staat goed. Het lijkt mogelijk – maar we zijn er nog niet. Het gap naar beneden is nu vrijwel gevuld. Kortom, het wordt allemaal wat beter. Maar we zijn nog beneden 53,1 en de MA200 dus voorlopig kalm aan.

Verwachting
Het blijft positief, rustig deze week uit en dan normaalgesproken knallen na nieuwjaar…

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email