Beursverwachting van 26 september 2021

Verwachting vorige week
“Geen paniek. De grafieken zijn sterk en de indicatoren staan hoog. Maar op korte termijn levert het wat in en het kan wat verder dalen. September dus. Men gaat nu weer wachten op het rentebesluit woensdag van de FED.”

Beursweekverwachting van zondag 26 september 2021

AEX (Daggrafiek):

De daggrafiek wordt onderhand een zoekplaatje maar in wezen is het nog steeds simpel: we kijken naar een uptrend.

Het zoekplaatje komt door de nieuwe lijn D2 langs de bodems van mei en juli. Ik had deze lijn niet eerder gezien. Hij loopt mooi parallel aan lijn D dus we hebben een trendkanaal. Een kanaal dat bovendien perfect pas binnen de richting van kanaal BB2 en dat ook nog eens wordt versterkt door de aanwezigheid van een middenlijn Dm. Kortom: ik heb wel vertrouwen in DD2.

Kanaal DD2 haalt de dreiging van de wig CD voor een deel weg: we stijgen gewoon in een trendkanaal. Maar: de wig CD lijkt me nog steeds geldig (we zijn er een keer onder geweest maar dat kan). Dus ik houd hem een beetje in het achterhoofd.

We kampten opnieuw met de september-onrust. Nu op maandag vooral aangewakkerd door berichten over een dreigend faillissement van Chinees vastgoed-megafonds Evergrande dat gevolgen zou kunnen hebben voor vele investeringsfondsen. Marktwatchers kunnen het niet eens worden over de vraag hoe groot die gevolgen kunnen zijn.

De AEX dook door Evergrande maandag naar 773. Om geheel onduidelijke redenen herstelde het dinsdag weer flink en uiteindelijk gingen we de week uit op 791 met exact twee puntjes winst.

Conclusie: uptrend met weerstand nu op 800. Indicatoren in de positieve zone.

AEX (weekgrafiek):

 

 

 

De duik naar 773 stopte bij trendlijn BM en die werd daardoor weer eens bevestigd. De candle van deze week is een voortzettingscandle dus dat is goed. De lange schaduwen de laatste weken geven wel de weerstand tussen 794-800 aan. Indicatoren nog steeds uitstekend. Nu al heel lang.

Dow Jones:

 

 

De candle is een hammer: ik wil niet dalen. Het kan het begin van een bodempatroon zijn. De indicatoren dalen binnen de positieve zone: ik noem dat afkoelen, ruimte maken voor stijging over enkele weken. De weerstand op 34.880 werd deze week bevestigd. Conclusie: de DOW pauzeert binnen de uptrend.

Nasdaq 100:

 

 

Nasdaq probeert boven 15.140 te blijven. Hetzelfde verhaal als de S&P500. Hier is de druk nu op lijn R4. Indicatoren hier nog sterker dan bij de S&P500.

Bitcoin:

Deze week lukte het de Bitcoin niet om boven 45.100 te blijven. Het algemene marktsentiment had daar ook mee te maken. Indicatoren in de positieve zone. Verwachting dus zijwaarts/ licht hoger.

Verwachting
Het is onrustig en pauzeert. Uptrend gewoon intact. Verwachting: onrustig maar onderliggend nog steeds goed.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email