Beursverwachting van 26 maart 2017

Analyse weekend 26 maart 2017

AEX verwachting: Geen paniek, de trend blijft sterk.

Lezers, de verwachting was naar 520 maar “we stijgen nu al zo ontzettend lang dat er toch echt een keer gecorrigeerd zal gaan worden. Gebeurt dat volgende week? Dat kan ik niet zien.”

Dinsdag kwamen we tot 519,2. Daarmee werd de 520 vrijwel bereikt. Daarna zakten we dinsdag weg en woensdag ging er met een gap echt een procent vanaf. Laagste punt 506,6 dat scheelt nogal met de 519 een dag ervoor. Daar was ie dus, de daling die een keer moest komen maar je wist niet wanneer.

En nu? Donderdag herstelde het wat en werd meteen het gap van woensdag gevuld. Je kunt dus zeggen: gap gevuld, we kunnen verder met de correctie. Maar ik beoordeel de grafiek toch vooral als: sterk. Boven steun 510 gesloten. De indicatoren blijven hoog, de RSI op 60.

Weekgrafiek AEX:

Lastig. Een twijfelende candle. Boven steun 511 gebleven. De enorme vaart is er uit, dat is duidelijk. Indicatoren nog hoog.

Weekgrafiek AEX – MACD:

Nog lang geen crossing in de MACD. Overigens heeft in de daggrafiek de MACD wel gecrosst. “Correctie!” roept dus iedereen.

Weekgrafiek Dow:

Bij de DOW is de top wat overtuigender. Het kan hier wat lager nog, grafiek blijft wel sterk. De niet-getoonde MACD is nog heel hoog en heeft nog niet negatief gecrosst. Geen paniek dus.

Weekgrafiek Eur/usd:

Zoals verwacht gekomen tot de weerstand op 1,08. Het is een pittige weerstand, maar aan de indicatoren te zien kunnen we er boven komen. Op zich blijft de RSI zwak en de niet-getoonde MACD blijft beneden nul. Voorlopig een herstelletje in een zwakke grafiek.

Verwachting Ik blijf de grafiek vooral sterk vinden. Ik zou niet te gretig denken aan een flinke correctie. Wat lager kan het wel gaan, trendlijn R in de daggrafiek loopt bij 506. Maar op zich denk ik dat we de 520 ook nog een keer echt gaan zien. Verwachting voor komende week vind ik lastig. Ergens tussen 506 en 518 bewegen. Dat lijkt een wat vage voorspelling maar dinsdag en woensdag kwamen deze koersen binnen twee dagen ook langs.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email