Beursverwachting van 26 juli 2020

Verwachting twee weken geleden:
Het is allemaal nogal rustig – behalve de tech-sector. Met steun van die sector kan ook de AEX steeds wat hoger komen. De 573 is al een paar keer geprobeerd.

AEX Daggrafiek:

De AEX kwam inderdaad hoger, tot 587 afgelopen dinsdag. Maar nieuwe zorgen over Corona en China brachten een slot op 564.

We houden over een daggrafiek die al een tijdje kalm aan doet. Op dit moment is 573 weer de weerstand. De AEX vond vrijdag steun op de MA200. In principe is het nog steeds een grafiek die stijgend is dus deze steun zou het kunnen houden. Tegelijkertijd zijn nu alle indicatoren dalend. Dat betekent dat we ook de steun op 551 of daarna op 545 kunnen gaan opzoeken.

In de daggrafiek zien we de wig VW. Qua positie van de wig is het geen erg overtuigende wig, die staan wat meer haaks op de grafiek. Maar toch, het patroon en de uitbraak daaruit naar beneden ondersteunen de kans op een daling.

AEX weekgrafiek:

De candles van de weekgrafiek kunnen op twee manieren worden beoordeeld: 1) een sterk stijgende grafiek, met nu even een hapering tussen 573 en 560 maar de 560 biedt duidelijk steun; 2) een duidelijk toppatroon: we kunnen nu gaan dalen. Als ik alleen naar de candles kijk – en naar de stijgende MA200 – dan neig ik naar 1) dus de hapering is tijdelijk. Kijk ik naar de indicatoren dan wordt 1) duidelijk bevestigd: de indicatoren staan nog steeds goed.
Kortom: de weekgrafiek is positiever dan de daggrafiek.

Nasdaq 100 weekgrafiek:

Twee weken geleden dacht ik dat dit nog hoger kon maar dat valt op dit moment tegen. Waarschijnlijk gaat de Nasdaq terug naar D als test van de uitbraak. Daarna kan het dan weer verder: de indicatoren staan goed, behoorlijk goed.

Unilever weekgrafiek:

Unilever had na de publicatie van de cijfers een goede week. De omzet steeg niet, de winst wel. Maar: wat moet je hiermee. BB2 is een mooie stijgende trend. Zolang Unilever daaronder blijft is het beter om niets te doen.

Bitcoin weekgrafiek:

Bitcoin probeert naar boven te draaien. De indicatoren staan redelijk. Gewoon afwachten of het boven 10520 kan komen.

Verwachting:
Korte termijn lijkt lager te willen maar onderliggend blijft het sterk.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email