Beursverwachting van 26 januari 2020

Beursverwachting weekend 26 januari 2020

Verwachting vorige week.
De AEX is en blijft positief en de verwachting blijft hoger. In de daggrafiek werd de steun bevestigd en draait het naar boven. Bij 625 komt er weerstand van wig DE en trendlijn B3.
In de weekgrafiek is alles positief en is er het fantastische koersdoel van 692. Voor de korte termijn staan de indicatoren hoog en komt trendlijn B3 op 625 in de buurt. Tegelijkertijd is er ook nog wigje PQ. Meeste kans voor volgende week is hoger, stapje terug kan dan later gebeuren bij de trendlijn.

Daggrafiek AEX:

Vanaf half december is het een rommeltje. Vervelend maar het is niet anders. De AEX verloor deze week een punt door het virusgedoe maar technisch blijft het goed. De steun op 604 werd donderdag opnieuw bevestigd. De AEX stijgt op korte termijn in DD2 maar zit ook in wig DE. De indicatoren draaien opnieuw naar boven. Daarmee is het beeld positief. Tegelijk is de ruimte naar boven beperkt door E van de wig en verderop B3 van het trendkanaal.

Weekgrafiek AEX:

Een typische candle. De bodem op 604 opnieuw bevestigd. Sinds augustus stijgen we sterk langs lijn P maar de toppen zijn minder hoog en dat levert wig PQ op. De grafiek zit nu weer klem tegen lijn Q. De indicatoren staan zeer hoog – kunnen ze nog hoger?

Daggrafiek Dow:

Europa schoot vrijdag omhoog, de AEX wel 10 punten. De VS opende echter slapjes. Dat deed Europa niets. Vervolgens dook de VS in de min en ook dat deed Europa weinig. Tamelijk bizar. Uiteindelijk verloor de AEX in de avondhandel bijna drie punten, het beeld van de daggrafiek is daarmee minder positief dan het plaatje hierboven. De indicatoren van de AEX zijn nu vlakker.

Bij de DOW draaien nu alle indicatoren naar beneden en er lijkt wat correctie op gang te komen.

Weekgrafiek Bund:

Boeiend. Bund probeert toch naar boven te draaien maar de indicatoren staan echt zwakjes.

Weekgrafiek Bitcoin:

Lastig. Wat gaan we doen? De draai naar boven zwakt af en de indicatoren zijn weifelend.

Weekgrafiek EUR/USD:

Opnieuw kwam de verwachting “lager” uit. En het beeld wordt alleen maar zwakker, indicatoren nu echt naar beneden. Druk op horizontale steuntje wordt groot.

Verwachting
De verwachting wordt wat lastiger. Duidelijk is dat de AEX niet wil dalen maar de VS lijkt dat wel te kunnen. De ruimte naar boven is erg beperkt en de indicatoren staan in de weekgrafiek wel erg hoog. Verder omhoog rommelen of toch een keer een tik naar beneden? Doorrommelen lijkt iets meer kans te hebben. Kijk die euro.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email