Beursverwachting van 26 februari 2017

Analyse weekend 26 februari 2017

AEX verwachting: Nog geen top in de markt.

Daggrafiek AEX:

Hmm…  toch wat aarzeling. Vorige week vrijdag werd met een stevige candle – vanwege bod op Unilever – de topvorming bij 497 doorbroken. Maar het bod ging niet door. En dus zagen we deze week aarzeling en nu is er sprake van topvorming op woensdag bij 500. Het niet doorgaan van het bod heeft de technische situatie verslechterd. Niet meteen door naar 510. Erg verslechterd? Nee, zeker niet. Er is wat topvorming, maar vrijdag zakten we stevig door naar 491 en dat vond de markt te veel. Geholpen door de VS volgde herstel naar 495 en dus staat er nu ook een bodemachtige hammer. De indicatoren zijn onduidelijk: ze staan nog steeds sterk, ze kunnen nu toch weer naar boven draaien of ze kunnen wat gaan dalen.

Daggrafiek DOW:

Bijzonder, dat is het. Voorlopig is de markt blij met Trump. De RSI is voor een tweede periode overbought. Uiteraard roept iedereen dat een correctie nabij en noodzakelijk is, maar dat is nog niet te zien….

Weekgrafiek AEX:

De krachtige uptrend is onderbroken met wat aarzeling. Indicatoren sterk; RSI lijkt moeite te hebben met lijn 70. Dubbele top in aantocht bij 510? Even afwachten maar.

Weekgrafiek Bund:

Ook de Bund blijft rustig doorstijgen. De rente in Duitsland daalde terwijl die in Italië steeg: men zoekt de veilige obligaties. Het vlaggetje lijkt te verdwijnen, we blijven boven trendlijn B2.

Verwachting Geen paniek. Verwachting is “aarzelend verder”. Topvorming nu nog niet duidelijk, even deze week afwachten. Er kan ook een nog zijwaartse beweging ontstaan. VS blijft steun geven.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email