Beursverwachting van 26 april 2020

Verwachting van vorige week:

Vanuit de TA zou je een stap terug verwachten. Afgelopen week gebeurde dat niet omdat men hoopt op spoedig wat herstel van economische activiteit. Ik heb de indruk dat dat optimisme zal aanhouden, dus waarschijnlijk weer een kalme week.

Beursverwachting voor komende week:

Daggrafiek AEX: 

Na een rustige week – ja, dat kan blijkbaar in deze tijd – sloot de AEX de week een punt lager. Maar in de avond herstelde de VS en liep de future nog zes punten op, dan zou de week dus toch met een plus van 5 punten zijn gesloten op 511.

De AEX heeft wat horizontale weerstand op 516 en 522 en daarnaast de momenteel belangrijkere weerstanden van het gap, de weerstanden op 507 en 527. Met de future staan we intussen boven de weerstand op 507. Het lijkt erop alsof we een ronde top aan het zetten zijn.

De indicatoren staan slapjes maar de Stochastics staat wel hoog en lijkt weer verder naar boven te draaien. Dus toch kans op hogere koersen.

Weekgrafiek AEX:

Onveranderd. Lastig te beoordelen want 1) er zit enorme kracht in het herstel; 2) de indicatoren staan daarentegen heel gevaarlijk maar dat hoort nu eenmaal bij een V-shape herstel. Nu we deze week opnieuw niet hebben bewogen wordt de analyse alleen maar lastiger. De markt weet het ook niet meer, omhoog of omlaag? De candle is bovendien een twijfel-candle. Ik hield rekening met een correctie richting 472. Hoe langer we hier blijven, hoe meer het wijzigt in een zijwaartse correctie.

Op dit moment weerstand van 507 (gap), van 510 en van lijn C. Bij stijging vanaf de avondkoers van 511 is er weerstand op 530 van het gap en van de MA200. Eerste steun is pas de 472.

Weekgrafiek S&P 500:

De S&P maakt ons niets wijzer want we zien exact hetzelfde plaatje: de wereldmarkt maakt dezelfde beweging. Verschil met de AEX is alleen dat de S&P geen gaps heeft, al gesloten is boven lijn C en dat de weekcandle hier niet op twijfel duidt: de S&P wil hoger.

Weekgrafiek Bund:

Zijwaarts, geen onrust op de rentemarkt.

Weekgrafiek Bitcoin:

Bitcoin steeg, enigszins tegen mijn verwachting in. Lijn L lastig te nemen, indicatoren duiden op zwakte.

Verwachting
Het is opeens rustig. Grafieken VS zijn wat positiever. Ik verwacht dat de AEX rustig verder omhoog het gap ingaat richting de 522. En al die tijd blijft een correctie richting 472 boven de markt hangen. Ik blijf er rekening mee houden dat die correctie inzet. Maar timing is lastig.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email