Beursverwachting van 25 september 2016

Analyse weekend 25 september 2016

AEX-verwachting: gaat het feest beginnen?

Daggrafiek AEX:

dag

Het zag er vorige week slecht uit voor de AEX, met de kanttekening dat de omgeving er beter uitzag en dat we nog steeds in een uptrend zitten dus dat de daling waarschijnlijk beperkt zou blijven.  Een vorming van een nieuwe bodem op de MA200 was wederom mogelijk. Maar los van dat alles: 430 leek de richting. Welnu, de uptrend en de kans op een bodem wonnen. De bodem werd opnieuw gezet op de MA200 en de steun 438. De gearceerde lijn over de recente toppen bij 457 was ook deze week de weerstand. De niet-getoonde MACD crosst nu naar boven, dat scheelt. De daggrafiek van de DAX is hetzelfde.

Daggrafiek DOW:

dag-dow

De bodem bij 18.000 hield het. We kwamen boven weerstand 18.260 en je zou kunnen zeggen dat deze nu wordt terug getest. De indicatoren zijn flauwtjes.

Weekgrafiek DAX:

week-dax

Dat is dan toch weer verrassend. Ik heb het idee dat er al weken niets gebeurt, maar als je hier naar kijkt dan ziet het er toch opeens zeer gezond uit. Dit kan naar boven gaan versnellen, de indicatoren staan op uitbreken.

Weekgrafiek AEX:

week

Veel minder dan de DAX.  Vrij stuurloos. Indicatoren overwegend positief maar stochastcis heeft alweer negatief gecrosst. Meer positieve signalen dan negatieve maar dat is het dan ook.

Verwachting Inspirerend is het niet de laatste weken. Men wacht. Wat er aan volatiliteit is dat is er vooral in de opening. Daarna kabbelt alles verder. Ja, de trend is opwaarts maar de laatste maanden schuiven we vooral zijwaarts. Maar dan die weekgrafiek van de DAX… oktober komt eraan…. Gaat het feest dan toch beginnen?

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email