Beursverwachting van 25 oktober 2020

Vorige beursweekverwachting van 18 oktober
Minder positief dan vorige week, dus nu voorzichtig positief. Het schiet allemaal niet op. Blijft het zo tot de verkiezingen?:

Beursverwachting voor komende week (gepubliceerd zondag 25 oktober 2020)

AEX (daggrafiek)

Weerstand 573 was te zwaar. MA200 is dalend. Alle indicatoren dalen, de Stochastics het meest. AEX zoekt steun op 551 maar dat wordt heel moeilijk. Daaronder steun op 545 en 535.

AEX (weekgrafiek)

Gewoon: in de cirkel. In principe zijwaarts – de cirkel immers – tussen 573 en 535. Indicatoren niet slecht in de weekgrafiek.

Dow Jones (daggrafiek)

Laten we maar eens wat dieper kijken en ook de daggrafieken van de VS erbij halen. Bij de DOW heb ik lijn B2 getrokken, parallel aan de stijgende kanalen waar we eerst in zaten (B-VM-V2). Eens kijken wat kanaal B2B voor ons kan betekenen. Positief nieuws is echter dat er een nieuw, sterker stijgend kanaal GG2 is ontstaan. Dat kanaal zou ons weer boven B kunnen brengen. De MA200 lijkt daarbij steun te bieden – maar hij is wel dalend. Indicatoren zijn bij de DOW positiever dan bij de AEX.
Al met al valt de DOW mee.

Dow Jones (weekgrafiek)

Dubbele top maar onderliggend heel stevig en goede indicatoren. Opmerkelijk is dat de weekgrafiek wel al weer terug is in het bovenste stijgende kanaal.

Nasdaq (daggrafiek)

Bij de Nasdaq is er geen sprake van een lager gelegen stijgend kanaal. Hier staat alles op recordhoogte. De gekte vond plaats langs lijn L. Daar zijn we nu onder gekomen maar we blijven er aan plakken. De bodem op 10.690 lijkt stevig. Maar niet te ontkennen valt dat we voorlopig een dubbele top hebben. Indicatoren redelijk, maar de MACD divergeert wel.

Nasdaq (weekgrafiek)

Eigenlijk hetzelfde als de daggrafiek. MACD enorm hoog. Dubbele top maar power.

Verwachting:
Europa doet het slechter dan de VS. VS heeft dubbele toppen maar is onderliggend goed. De AEX lijkt echter wel verder te gaan verzwakken.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email