Beursverwachting van 25 juni 2017

Analyse weekend 25 juni 2017

Lezers, de verwachting was: “De verwachting voor volgende week blijft ook weer: zo zo. In principe blijft alles sterk. De weekgrafiek zou je kunnen zeggen dat het na een toppatroon nu naar 512 beweegt. Maar blijft u op uw hoede. De indicatoren in de daggrafiek lijken al weer klaar met dalen en de omgeving blijft sterk liggen.” Even leek het erop dat we deze week beweging kregen. Dinsdag ging zomaar een procent eraf. Het was zoeken naar een reden. “De olieprijs blijft wat zwak” was alles dat ik vond. Maar de rest van de week was weer slaapverwekkend en door de hogere dag op maandag gebeurde er per saldo weer niets. Vol punt eraf in een week tijd.

Daggrafiek AEX:

Sedert de top op 538 zijn we voorzichtig aan het afkoelen. De top was boven het trendkanaal, we zijn nu weer boven in het kanaal. In de dalende candles kunnen we met wat fantasie een dalend kanaaltje TU zien dat een vlag zou kunnen zijn. We kunnen ook TV tekenen en dan is het meer een wimpel. Beide patronen duiden op een vervolg naar boven indien ze naar boven worden uitgenomen. Maar het beste is waarschijnlijk om ze niet al te serieus te nemen. Met dit gebrek aan beweging is het vooral gerommel. We houden de vlag of wimpel in het achterhoofd.

Intussen bivakkeren de indicatoren onderin en dat duidt toch meer op zwakte. Gerommel, patronen die als ze uitgenomen worden een stijging kunnen geven, zwakke indicatoren: weinig belangwekkends al met al. Steun is er op 510/511. Belangrijkste is eigenlijk dat we gewoon hoog blijven liggen.

Weekgrafiek AEX:

In de weekgrafiek is de vlag bovenin duidelijker. Ik heb geen lijnen voor de vlag getrokken, u ziet het zo ook denk ik. De stochastics is dalend, de RSI nadert nog steeds de oplopende steunlijn binnen de RSI. We moeten nu vooral op de RSI letten: veert die op bij de steun dan kan de stochastics ook naar boven draaien en kunnen we uit de vlag breken. Als, als, als. We kunnen ook rustig wat doorzakken tot de steun die hier bij 512 loopt.

Verwachting Men viert zomer. Bij de DAX en de DOW gebeurt ook niets. Ergens weer een dag dalen en dan wat terugkrabbelen lijkt waarschijnlijk. We zijn flink gestegen en men maakt nu pas op de plaats.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email