Beursverwachting van 25 augustus 2019

Beursverwachting weekend 25 augustus 2019

Daggrafiek AEX:

De verwachting van 18 aug luidde: “Al met al is het allemaal nog zwakjes. De AEX zou naar een lagere bodem kunnen gaan zoeken. Maar we zien aan de candles dat men dat eigenlijk niet wil. Daarom verwacht ik komende week voorzichtig verder omhoog. Een echte V-shape kan theoretisch, maar de weg omhoog is wel vol weerstanden. Zolang Trump niet tweet zitten we safe.”

De verwachting kwam 100% uit: we stegen de hele week voorzichtigjes totdat vrijdagmiddag laat China verdere handelsmaatregelen nam en Trump zijn reactie begon te tweeten… Bam.

We moeten bij deze daggrafiek bedenken dat de VS vrijdagavond nog verder daalde – meer dan 2% – en dat daardoor de AEX-future daalde naar 538. Dus we staan nu precies op lijn Z. Conclusie: de AEX probeert te bodemen bij lijn Z of lijn 535, de indicatoren staan zwak.

Weekgrafiek AEX:

Drie zwakke candles en dalende indicatoren. Dus weer op weg naar de steun op 535.

Weekgrafiek DAX:

Beeld lijkt op AEX-weekgrafiek maar dan wel zwakker. Want de DAX staat beneden zijn steun en de indicatoren zijn nog veel slechter. Dat kan lager.

Weekgrafiek DOW:

Nog steeds op heel hoog niveau. Maar de uitbraak is nu voor de vierde keer mislukt en de richting is nu naar beneden.

Weekgrafiek Bitcoin:

Boeiend. Lang heb ik gedacht dat Bitcoin niet veel verder zou komen. Maar deze week wilde het niet dalen en de indicatoren blijven hoog. Het kan toch weer naar 12.000.

Weekgrafiek Olie:

Olie is nu in elk geval zwak. Maar de indicatoren lijken naar boven te willen en boven de steun 57 wordt het weer duurder voor ons.

Weekgrafiek Goud:

Goud profiteert duidelijk van de onrust. Kan het boven weerstand 1543? Ja, dat kan. De indicatoren staan heel sterk.

Verwachting
Duidelijk is dat alles nu dalende is. Dus we zullen komende week heus wel lagere koersen zien. Veel lager? Dat kan, maar ik verwacht het niet. De AEX is op zoek naar bevestiging van de bodem die momenteel wordt gevormd. Die bodem kan nog steeds bij 535 of 532 komen te liggen. En dan kan het best dat we ook even beneden die bodem piepen. Hoe dan ook, er komt pas een koopmoment als de bodem bevestigd is.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email