Beursverwachting van 24 november 2019

Beursverwachting weekend 24 november 2019

Verwachting vorige week.
Het beeld is duidelijk. De markten zijn ijzersterk en gaan komende weken nog hoger. De verwachting voor de komende week is wat lastiger in die zin dat even wat gas terug altijd kan. De AEX nadert een weerstand bij 604 en de indicatoren zijn nu wel erg hoog. Maar altijd kans dat we die 604 wel zien..

Daggrafiek AEX:

Dinsdag werd het hoogste punt van de week in de buurt van 603 bereikt. Daar werd de weerstand op 604 voelbaar. De rest van de week bracht de te verwachten afkoeling. Door de afkoeling is stijgend kanaal PQ verlaten. De indicatoren maken nu allemaal een crossing naar beneden maar staan in de positieve zone. Dat duidt normaalgesproken op wat voorzichtig afkoelen, een wat zijwaarts verloop.

Weekgrafiek AEX:

Nog niks aan de hand, gewoon even wat afkoeling. De indicatoren blijven heel hoog. Een daling tot lijn B2 op 578 is mogelijk zonder dat er aan de uptrend schade wordt toegebracht. Wat echter wel spannend is dat is lijn N. Boven lijn N zijn we op pad naar het prachtige koersdoel 688 van de omgekeerde kop-schouder. Komen we met het slot van de week beneden lijn N dat vervalt officieel dit koersdoel. Afgelopen week piepten we even onder lijn N maar tot nu toe is het een gewone, te verwachten terugtest van de uitbraak boven N.

Weekgrafiek DOW:

Bij de DOW is het omgekeerde kop-schouderpatroon onregelmatig. Maar de 26.800 kan gelden als de neklijn. Hier ging de uitbraak moeizaam met twee keer terugval beneden N dus hier is er geen officieel koersdoel meer. De DOW koelde iets af, niet veel. De grafiek is ijzersterk. Terug naar de steun op 27.400 kan zonder problemen. Een verwachting voor volgende week is niet te geven. De grafiek is sterk maar wat afkoelen bij de indicatoren zo hoog kan goed.

Weekgrafiek Bund Overzicht:

Het blijft bijzonder.

Weekgrafiek Bund:

De indicatoren zijn dalend maar niet erg laag. De MACD is nog positief. Kortom, we kunnen wat verder corrigeren naar de steun op 168,2. We zijn dan ook bij de steun van lijn AM. Daar zou in principe de steun het moeten houden. Komen we beneden lijn AM dan wordt het een ander verhaal, zij het dat dat al twee keer is gebeurd en ook toen herstelde de uptrend weer.

Weekgrafiek Bitcoin:

Nee, tegen mijn verwachting hield de steun op 8200 het niet. Het is nu waarschijnlijk dat we steun van 5840 gaan zien.

Verwachting
Meest waarschijnlijk is deze week een zijwaarts verloop. In principe zouden we wat verder kunnen dalen, even wat verder afkoelen. Maar omdat het een uptrend is kan herstel nooit worden uitgesloten. Eigenlijk is het gewoon saai – behalve dan dat wel of niet boven lijn N blijven wel spannend is.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email