Beursverwachting van 24 maart 2019

Beursverwachting weekend 24 maart 2019

De verwachting luidde: “De verwachting is sterk: de AEX wil verder omhoog. Eerst naar 560 dan waarschijnlijk door naar 572.”

De verwachting kwam maar heel matig uit. Ja, het ging nog wat hoger van 552 naar 556 maar de 560 werd niet bereikt en de doorzet naar 572 op termijn is voorlopig uit beeld verdwenen.
Een tegenvaller dus. Dinsdag werd een top gezet door middel van een hanging man. Woensdag werd met een daling het toppatroon voltooid. En vrijdag werd het overtuigend doorgezet. De DAX deed hetzelfde dus aan de aanslag in Utrecht lag het niet. Waar het wel aan lag dat waren matige cijfers voor de dienstensector en de inkoopmanagers in de VS en in Frankrijk, en behoorlijk slechte cijfers daarvoor in Duitsland. Daardoor zakten de rentes nog verder en kwam de Bund nog hoger.
Dus staat er nu opeens een toppatroon. De RSI is nog boven 50 en boven lijn Z maar beweegt wel naar beneden. De MACD kan nu opeens naar beneden gaan crossen en nog wel op een lager niveau ook. Maar, op dit moment staat de MACD nog gewoon positief.

Weekgrafiek AEX:

Dat valt nog mee. Wanneer het volgende week weer daalt krijgen we een toppatroon. Stijgt het daarentegen, dan was het slechts een hapering. Indicatoren nog in de positieve zone.

Weekgrafiek DAX:

Tja. Ik hield er rekening mee. De DAX is gestuit op de zware weerstand van neklijn N van het kop-schouder patroon. De indicatoren staan nog redelijk. Het kan dus meevallen maar als de Stochastics en de MACD inderdaad naar beneden crossen dan wordt het slecht. En dat zal de AEX dan ook merken.

Weekgrafiek Air France:

Air France hield zich wel aan de verwachting en ging op weg naar de onderkant van het stijgend kanaal. Als we daar inderdaad aankomen dan staan op dat moment de indicatoren beroerd en wordt het spannend of het kanaal het houdt.

Weekgrafiek Arcelor:

Sterk staat Arcelor in elk geval niet. 18 lijkt de neklijn van een onregelmatig kop-schouder patroon. Maar nu geldt 18 nog als steun en staat de MACD hoger dan begin januari.

Verwachting
Het lijkt verstandig komende week maar even af te wachten. Van Air France en Arcelor moet de steun niet komen. Van de DAX ook al niet. Maar de AEX is al tijden sterk en het kan bij een hapering blijven. In elk geval komende week kans op wat lagere koersen.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email