Beursverwachting van 24 februari 2019

Beursverwachting weekend 24 februari 2019

Daggrafiek AEX overzicht:

De AEX bewoog deze week niet. Er staan 5 minuscule candles. De AEX heeft een stevig herstel doorgemaakt en zit nu gevangen in wigje VW. De indicatoren staan hoog.

Daggrafiek AEX:

De AEX is weer boven de MA200 gekomen. De MA200 daalt nog maar het is een begin. De AEX zit in wig VW en meestal volgt er nu wat daling. De indicatoren staan echter goed. Ook zij kunnen wel even wat afkoeling gebruiken, maar in principe gaat het dan om wat correctie binnen een stijging.

Weekgrafiek AEX:

Al met al een verbazingwekkend herstel. Kaarsrecht omhoog. Weerstandje 535 is nu steun geworden. Kanaal RS kan weg, de correctie ligt achter ons. De MACD staat laag. Dat is logisch, want dit is een trage indicator. Maar toch verwacht ik bij deze lage stand wat correctie. Dat geeft kans op daarna verder stijging.

Weekgrafiek DAX:

De DAX heeft warempel twee sterke weken achter de rug. Het patroon dat er nu staat lijkt een omgekeerde kop-schouder en wijst in elk geval omhoog. Ook hier MACD laag. De DAX is nog in dalend kanaal en is nu nog beneden de MA200. Al met al kunnen we op weg naar lijn N en dat wordt een flinke weerstand.

Weekgrafiek Bitcoin:

Nou, ietsje hoger. Zowel stochastics als MACD draaien naar boven, dus het lijkt wat verder omhoog te willen. Maar voorlopig gaat het nog nergens over.

Weekgrafiek Ethereum:

Idem, probeert wat hoger te komen. De 150 is flinke weerstand. MACD en RSI laag, het blijft zwak. Het wordt wat beter als we boven 150 komen en de 150 het gaat doen als steun.

Verwachting
Het is een rustige periode. Van de AEX zou je toch verwachten dat hij even een stapje terug doet. Maar de DAX lijkt juist wat hoger te willen.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email