Beursverwachting van 23 oktober 2016

Analyse weekend 23 oktober 2016

AEX-verwachting: verder omhoog heeft de beste kansen

Daggrafiek AEX:

dagLezers, de licht positieve verwachting kwam uit. Sinds februari wordt elke stijging gevolgd door een daling. Het is dus een markt zonder fut en we staan nu voor een keuze: weer kiezen voor een afkoeling of eindelijk een keer doorgaan. Voor doorgaan pleit de hogere bodem in RSI en Stochastics. Tegen doorgaan pleiten de weerstand van de gearceerde lijn op 457 en de weerstand op 458. Vrijdag zakten we daar terug.

Weekgrafiek EUR/USD:

week

In juli hadden we een bodem op 1,0950 (bij letter Z). Daar zijn we deze week doorheen gezakt.  We naderen nu wederom de belangrijke steun op 1,0825. Steun is steun, dus opveren kan, maar de indicatoren staan nu wel zwakker dan de vorige keer dat we bij die steun kwamen. Dus verwacht ik een bescheiden herstel maar uiteindelijk een doorbraak. Zo te zien zal het niet snel gaan, maar vroeg of laat komen we onder die 1,05. Dat zeg ik u al vele maanden en ik verwacht het nog steeds. Een lagere euro geeft steun aan een hogere AEX – al vind ik het geen goed teken. Vorige week werd op de radio aan drie economen gevraagd of de euro er over 10 jaar nog is. Als twee van de drie dan nee zeggen, dan schrik ik toch wel.

Weekgrafiek Bund:

week-bund

De indicatoren koelen behorlijk af, de bund blijft echter hoog: dan blijven we dus ook hoog. De afkoeling geeft alleen maar ruimte voor hoge koersen dus lage rentes.

Weekgrafiek AEX:

week

De weekgrafiek lijkt er klaar voor. We staan bij de gearceerde lijn op 457 en zouden daar nu toch doorheen moeten. Het is nog niet gebeurd, de RSI kan wederom afketsen op zijn weerstand en de stochastics kan naar beneden draaien, maar de verwachting is dat het nu wel gebeurt. Dat geeft de candle van deze week aan. We zouden deze week toch zeker naar de tweede gearceerde lijn op 464 moeten gaan. Dan komt ook de vorige top van 466 in de buurt. Met twee mooie candles op en rij zouden we dan ook doorkunnen naar het belangrijke weerstandniveau van de top van september 2015 op 471/472.

Verwachting: het lijkt er op dat we toch zullen uitbreken naar boven. het eerste weerstandniveau ligt bij 464-466,  maar als we daar door heem breken kunnen we vlot door naar 472. Kortom, de kansen omhoog schat ik hoger in dan een beweging omlaag.

Een winstgevende beursweek toegewenst.

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email