Beursverwachting van 23 juni 2019

Beursverwachting weekend 23 juni 2019

Daggrafiek AEX:

De verwachting van 16 juni luidde: “De positieve DOW geeft zeker steun in de rug. Maar voor komende week zijn wat lagere koersen toch het meest waarschijnlijk.”

We sloten vorige vrijdag op 553 en dinsdagochtend stonden we vijf punten lager op 548. De verwachting leek prima uit te komen. Maar toen deed ‘s middags Draghi zijn mond open. Poef. De economie gaat slecht zei hij. Dus zou hij nog meer gaan steunen. De rente kan nog wel wat verder negatief. Klaas Knot sprak zelfs over crisis. Maar, beleggers geven niet om crisis. Steun, dat vinden ze prachtig. Dus sloten we warempel op vrijdag negen punten hoger dan vorige week.

Donderdag werd op 567 het hoogste punt bereikt. Maar die candle werd een hanging man, een toppatroontje. Vrijdag sloten we op 562, maar ’s avonds zakte de future nog 4 punten weg na matige VS. Dus feitelijk staan we nu op 558.
De indicatoren staan hoog maar vermoeid. De stochastics geeft aan dat we nog even wat hoger kunnen maar dat een draai naar beneden mogelijk is. Als we de vier punten daling van vrijdag meenemen dan is die daling misschien al begonnen.

Weekgrafiek AEX:

Die ziet er goed uit. Maar bij een slot op 558 zouden we nog beneden de weerstand zijn.

Weekgrafiek Goud:

Van goud had ik geschreven dat er een draai naar boven aan zat te komen. En hoe. Dit kan boven de weerstand 1407 komen.

Weekgrafiek EUR/USD:

En weer gewijzigd, nu omdat ook de FED op een renteverlaging duidde. Kan komende week nog wat verder omhoog en dat is dan weer wat lastiger voor de AEX. De MACD en de RSI beginnen een flatline te worden.

Weekgrafiek Bitcoin:

Vorige week schreef ik: “Nu weer omhoog. Indicatoren staan heel hoog. Bitcoin kan komende week weer wat verder omhoog. Daarmee verbetert de Bitcoin. Als de indicatoren hoog kunnen blijven dan is er kans dat we de “correctie” al hebben gehad”. En zo is het. Het scenario dat we eerst even zijwaarts zouden gaan omdat de “koek op is” is definitief verlaten. Geen zijwaartse correctie, maar meteen verder omhoog. En hoger dan ik had gedacht. Lastig om te zeggen hoeveel er nu nog bij kan zonder een keertje afkoelen.

Verwachting
Draghi heeft de markt weer eens op de kop gezet. Verwachting is zijwaarts, de weekgrafiek is goed maar de daggrafiek is vermoeid.

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email