Beursverwachting van 23 februari 2020

Verwachting vorige week.
Ik verwacht bij deze kracht dat we hoger gaan, maar ik verwacht ook dat we de uitbraak gaan terugtesten. In de daggrafiek staan de indicatoren wel heel erg hoog en in de weekgrafiek maken ze een eerste neerwaartse crossing. Kortom: hoger, maar ergens even een stap terug en niet te zeggen wanneer dat precies is.

Beursverwachting weekend 23 februari 2020:

Daggrafiek AEX: 

De week werd beheerst door het virus. Eerst was er opluchting dat het in China beheersbaar lijkt, daarna schrik dat het in andere landen uitbreidt. Donderdag begon de daling. Vrijdag hield Europa het verlies klein totdat de VS na 4 uur onderuit ging. Want als de VS daalt dan wordt in Europa opeens alles anders. De VS daalde ook na 6 uur door. Het slot van de AEX-future is dan ook nog twee punten lager. Lijn E heb ik toch laten staan, de lijn heeft te veel raakpunten om weg te halen. Donderdag stopten we bij lijn E.

Technisch belangrijk is dat de uitbraak boven trendlijn B3 dus is mislukt. Het was een voorzichtige poging, ik denk dat er nog meer kunnen komen. De mislukking is zo beperkt dat ik niet verwacht dat we nu meteen helemaal aan de onderkant van trendkanaal BB3 eruit gaan want dan moeten we zakken tot beneden de 460…. Ook is belangrijk dat de daling is gestopt op lijn D. We zijn dus nog steeds in sterk stijgend kanaal DD2. De indicatoren staan hoog maar op dit moment koelen ze af.

Weekgrafiek AEX:

Als we volgende week verder dalen dan staat er een toppatroon bij trendlijn B3. De indicatoren staan erg hoog en kunnen zeker wat verder afkoelen.

Weekgrafiek DOW:

Weinig aan de hand. De DOW probeert zelfs in het sterk stijgende kanaaltje te blijven. Dat lijkt niet lang vol te houden.

Weekgrafiek Nasdaq 100:

De Nasdaq racet naar boven langs lijn E. Maar nu lijkt er toch een top te ontstaan bij trendlijn D. Indicatoren heel hoog, er kan even wat vanaf.

Weekgrafiek Ethereum:

Puur zijwaarts. Indicatoren nu hoog en klaar voor de afkoeling. Denk eigenlijk niet dat we nog tot de 367 komen.

Verwachting:
We hebben twee dagen daling gehad en de schrik over het virus zit er weer even in. Wat dat betreft had ik zelf veel meer schrik verwacht want China ligt economisch echt plat en dat gaat toch doorwerken zou je denken. De markten liggen er echter goed bij (heel goed in de VS) en van paniek is geen sprake. Dat gezegd hebbend verwacht ik toch dat we komende week verder kunnen dalen richting 610.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email