Beursverwachting van 23 april 2017

Analyse weekend 23 april 2017

AEX verwachting: rustig verder omlaag

Daggrafiek AEX:

Lezers, de verwachting was: “Het is allemaal rustig. Al een tijd. De AEX blijft nog opwaarts gericht maar voor de komende week is het meest waarschijnlijk dat wat verder wordt gecorrigeerd richting 510. De daggrafiek van de DOW steunt dat scenario. Steun heeft de AEX van de trendlijn R in de daggrafiek die nu bij 514 loopt. Lijn R stijgt wel erg hard. Komen we inderdaad bij 510 dan staan we dus wat beneden de trendlijn. Dat vind ik eigenlijk niet zo spannend. Van meer belang is de vraag of 510 steun gaat bieden.”

Wat we na deze week overhouden is duidelijk: een grafiek waar enorme kracht in zit maar die nu wat aan het corrigeren is. Van dergelijke correcties in een positieve markt heb ik onderhand wel geleerd dat ze snel kunnen stoppen. Tegelijkertijd is het wel een correctie en staan de indicatoren nu in een stand die een verdere daling aangeeft. De daggrafiek geeft daarmee aan dat we de horizontale steunlijn 510 wel zullen breken en dan rustig wat verder zullen dalen richting de volgende steun bij 497. Waarna er nog niets aan de hand is. De DOW die iets eerder al aan het corrigeren was had ook een kalme week maar wist wel wat hoger de week uit te gaan.

Weekgrafiek AEX:

In de weekgrafiek staat er nu een echt toppatroon. Maar hard daalt het niet en we bleven ook hier boven de horizontale steun op 510. Ook hier lijkt een kalm vervolg richting 500 waarschijnlijk. De indicatoren blijven erg hoog en geven nog steeds aan dat de correctie tot nu toe heel beperkt blijft; ze duiden nog niet op een echte daling.

Verwachting Het was deze week weer rustig en u moet het daarom doen met een korte analyse. De verwachting is kalm wat lager. Maar in Frankrijk is zondag de eerste ronde en dat kan wel nog voor beweging gaan zorgen….

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email