Beursverwachting van 22 september 2019

Beursverwachting weekend 22 september 2019

De verwachting van 15 september luidde: “Hoger en hoger. Een dergelijke stijging zonder eens te corrigeren is niet gewoon. Dus er kan altijd even wat vanaf, maar de richting is omhoog en dat is ook de verwachting voor volgende week. Donderdag rentebeslissing in de VS. Waarschijnlijk luisteren ze niet naar Trump.”

De rentebeslissing was op woensdag, maar verder kwam de verwachting bescheiden uit: 0,4 punt erbij. Een kalme week dus. Het venijn zat in de staart. Vrijdag eind van de middag werd duidelijk dat een Chinees bezoek aan de VS niet doorgaat en de handelsoorlog was wederom bepalend: in de VS een slot op -0,5% en onze AEX-indicatie staat nu op 574. Dan hebben we dus toch nog een lager weekslot te pakken.

Daggrafiek AEX:

Bij een stand – nu – van 574 zet de AEX een bescheiden correctie in. Een correctie bij zeer sterke indicatoren. Gewoon wat correctie dus, geen paniek. Eerste steun op 573, daarna pas steun op 565.

Weekgrafiek AEX:

Het verschil tussen Stochastics en MACD en RSI blijft: de Stochastics beweegt naar boven, de rest aarzelt. Hoe dan ook een ijzersterke grafiek. Als we deze week weer beneden lijn B2 gaan dan is dat jammer. Dan volgende week bezien of het slot ook beneden B2 blijft en zo ja, of dat invloed heeft op de indicatoren. Hoe dan ook, bij het huidige beeld zijn we op weg naar neklijn N van het omgekeerde kop-schouder patroon en zal het me niet verbazen als we op een gegeven moment hard uitbreken richting de 600.

Weekgrafiek DSM:

DSM heeft een enorme rit achter de rug. Eerst een mislukte uitbraak boven trendkanaal AB. Daarna helemaal terug naar lijn A – en zo hoort het ook bij een mislukte uitbraak. Daarna opnieuw een uitbraak en die lukte behoorlijk. Nu echter is er bij 117 een dubbele top gezet. De druk op steun 106 is op dit moment groot. Waarschijnlijk houdt hij het niet en moeten we naar 99,5 of in elk geval een stuk die kant op. Gezien de goede indicatoren zou daar dan ergens een nieuwe bodem moeten ontstaan.

Weekgrafiek ASML:

Deze week wat kalmer aan bij ASML. De indicatoren kunnen niet hoger. Bij deze indicatoren zal de stijging doorzetten, maar daar horen dan wel tussentijdse stapjes terug bij.

Weekgrafiek DOW:

In de buurt van zijn all-time high doet de DOW even kalm aan. Misschien komende week ook kalm. Maar het is slechts een pauze.

Weekgrafiek Bitcoin:

Hier kan ik de tekst van vorige week herhalen: Bitcoin blijft pauzeren. De MACD blijft in de positieve zone, de Stochastics aarzelt. Zolang de MACD positief blijf is de kans dat de Stochastics naar boven draait het grootst. En dan kan Bitcoin weer gaan stijgen. Kwestie van geduld lijkt me.

Verwachting
Kennelijk gaan we volgende week wat kalm aan doen. Mag ook wel eens.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email