Beursverwachting van 22 november 2020

Verwachting vorige week
Als we maandag stijgen dan is ASML wellicht meteen boven de weerstand en de AEX treedt dan in het gap 600 – 616. Rond 606 is er de weerstand in de daggrafiek van lijn B2. Komen we daar maandag ook meteen boven? Verwachting in elk geval: hoger.

Beursverwachting voor komende week (gepubliceerd zondag 22 november 2020)

AEX daggrafiek

De AEX deed deze week niets. De weerstand van het grote gap 600 – 616 dat in februari ontstond door de corona-crisis was de hele week duidelijk voelbaar. Maar de AEX bleef wel de hele week tegen de weerstand aanplakken, het was niet zo dat bij de weerstand een daling begon. De indicatoren staan allemaal goed. Het lijkt dus op: moed verzamelen.

AEX weekgrafiek

Niets dus, een candle van niets. Het is mogelijk dat deze candle het begin is van een toppatroon bij de weerstand 600. Ik mag dat niet uitsluiten. Een terugtest naar de uitbraak uit de vlag op 573 behoort immers tot de mogelijkheden. Maar echt waarschijnlijk vind ik het niet, daarvoor staan de indicatoren te goed en heeft de grafiek te veel kracht. Het kan ook zijn dat de weekgrafiek net als de daggrafiek hier een tijdje blijft hangen.

Dow Jones

Blijven hangen bij de vorige top, de all-time high van 29500. Maar indicatoren prima, de Stochastics draait naar boven.

Nasdaq

Ook blijven hangen bij de vorige top, indicatoren hier iets zwakker en wat meer teruglopend dan bij de DOW maar wel heel hoog en ook hier draait de Stochastics naar boven.

DAX

Rommelig. Momenteel wat lagere toppen onder dalende lijn Z. De echte weerstand is op 13.530. Indicatoren goed.

ING

ING komt van ver. Maar het herstel zet nu door, de indicatoren draaien allemaal naar boven. Boven 8,29 is veiliger maar een gok lijkt nu wel verantwoord.

Wolters Kluwer

De trend is in elk geval duidelijk bij Wolters: omhoog langs lijn A. Deze week weer steun gevonden op A. Indicatoren goed. Kan nog een keer naar A maar de verwachting is dat we boven A blijven stijgen.

Verwachting
Er is even pauze. Kan best zijn dat er volgende week weer pauze is, dat is lastig in te schatten. Maar onderliggend overheerst toch vooral de kracht. Dus vroeger of later verder omhoog.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email