Beursverwachting van 22 juli 2018

Beursverwachting weekend 22 juli 2018

Daggrafiek AEX:

Woensdag sprong het opeens omhoog. Meteen waren we weer bij lijn C2 en daar stopte het vrijdag. Het gap van woensdag lijkt een gap dat niet gevuld hoeft te worden, maar de indicatoren staan wel gespannen en eerst even wat terug richting het gap kan goed.

Daggrafiek Bitcoin:

De Bitcoin ging maandag en dinsdag onverwacht flink omhoog. Het resulterende plaatje overtuigt nog niet. Weer even terug naar 6500? En is dat dan een bodem?

Weekgrafiek AEX:

Zoals verwacht ging de AEX hoger. En flink ook. Het wekenlange gerommel ligt achter ons en de AEX gaat nu over de dubbele top door naar 580 en verder. Indicatoren draaien naar boven, dit kan hard gaan.

Weekgrafiek Brent-olie:

De Brent heeft zoals verwacht een sprint omhoog gemaakt, maar de vraag is: wat nu? De laatste twee weken zien we correctie, Saoedi-Arabiƫ zou meer olie op de markt brengen. Het beeld is nu boeiend: een loepzuivere dubbele top vlak bij de weerstand van 82, een RSI die lagere toppen zet: als je alleen daar naar kijkt kunnen we verder corrigeren. Terug naar 66. Maar er zijn ook andere signalen. De uptrend is intact gebleven en de RSI en Stochastics blijven wel hoog. Ik houd rekening met een bodem ergens bij 70 en dan weer omhoog richting 80.

Weekgrafiek EUR/USD:

De EUR/USD krabbelt wat omhoog en wil proberen de 1,1850 op te zoeken. Door dat herstel zullen de indicatoren wat beter worden en is zelfs even 1,20 mogelijk. Maar feit is en blijft dat de indicatoren erg laag liggen en dat een abrupte val naar 1,480 en lager op de loer blijft liggen. Even wachten dus. Komen we beneden de 1,480 dan wordt het bearish.

Verwachting AEX
De AEX is zeker in de weekgrafiek op weg naar hoger. Korte termijn is er weerstand van C2 in de daggrafiek en is even wat afkoeling mogelijk.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email