Beursverwachting van 22 december 2019

Beursverwachting weekend 22 december 2019

Verwachting vorige week.
De kans op een eindejaarsrally heeft men deze week voorbij laten gaan. Het is nu mogelijk dat er bij 604 een toppatroon ontstaat als we volgende week wat dalen. Meer waarschijnlijk is echter meer van hetzelfde: de grafieken stijgen kalmpjes aan en blijven dat doen. De laatste weken van het jaar is er meestal maar een slappe handel.

Daggrafiek AEX:

Maandag stegen we meteen weer door. Door trendlijn T. De candle van maandag stuitte echter af op trendlijn B3 en lijntje P. Dinsdag daalden we weer even veel terug en daarna stonden de koersen dinsdag, woensdag en donderdag stil. De beleggers hebben de boeken gesloten. Ook vrijdag stonden de koersen stil – op een plotselinge sprong omhoog na. Er was nieuws dat China de inkoop-afspraken nakomt. Daarmee sloten we de week alsnog zes punten hoger, precies tegen trendlijn T aan.

De daggrafiek blijft er gezond uitzien. Stijgend, hoge indicatoren.

Weekgrafiek AEX:

Hop. Boven de weerstand 604 gezet. Geen dalende candle dus er is na de twijfel-candle van vorige week geen toppatroon ontstaan. Dat is een belangrijk signaal: we gaan gewoon door. Ook hier: stijgend, bij hoge indicatoren.

Weekgrafiek DOW:

Idem. Stijgend, bij hoge indicatoren. Verder in “uncharted territory” – we zijn niet eerder zo hoog geweest.

Weekgrafiek Bitcoin:

Deze week onveranderd. Dus de analyse ook: de indicatoren staan laag en dalen verder. Alleen de Stochastics probeert een positieve divergentie neer te zetten. Dat lukt pas als er nu ook echt een positieve crossing volgt. Dat lukte deze week dus niet en dat duidt op wat verzwakking. In het algemeen is de grafiek zwak en waarschijnlijk op weg naar de steun op 5840. Onderliggend is het beeld wel positief: de MA200 stijgt en zal waarschijnlijk ook steun bieden.

Weekgrafiek EUR/USD:

Ook redelijk saai. Eind september was het spannend toen we even onder lijn C2 kwamen. Maar de euro herstelde krachtig en zette een top op 1,1180. Nu is er weer een lagere top gezet, bij matige indicatoren – alleen de Stochastics staat hoog – in dalende trend CC2. Dus toch vooral: nog steeds zwak.

Verwachting
Vooral saai, de handel is klaar. Waarschijnlijk wat verder omhoog. De indicatoren staan zo hoog dat altijd een plotselinge correctie kan gebeuren – maar je weet nooit wanneer dat begint.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Fijne feestdagen en een voorspoedig begin van 2020!

De volgende Beursverwachting verschijnt 5 januari

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email