Beursverwachting van 22 april 2018

Beursverwachting weekend 22 april 2018

De verwachting was: “We zien overal stijgende candles, men zoekt de weg naar boven. De aanval in Syrië is geweest dus maandag is er kans op opluchting. De verwachting is dan ook dat men verder omhoog zal willen. De vraag is alleen hoe gemakkelijk dat zal gaan. Weerstanden in de buurt en zwakke indicatoren geven aan dat ergens tussendoor een terugval naar 540 ook mogelijk blijft. Als dat gebeurt dan moeten we dan de situatie opnieuw beoordelen. Gebeurt het niet, dan zullen door de stijging de indicatoren vanzelf ook wel verbeteren.”

Daggrafiek AEX:

De AEX deed het relatief goed deze week. Ondanks Syrië was maandag toch zwak en bleven we beneden de trendlijn B2. Maar dinsdag ging het goed naar boven en kwam de AEX in een keer boven B2 en boven de belangrijke gap-lijn. De correctie van donderdag en vrijdag vormt een perfecte terugtest van de uitbraak boven B2. Na die test kunnen we weer verder omhoog. De AEX staat door die terugtest weer bij het gap maar ik verwacht daar nu geen weerstand meer van, het gap is in principe uitgenomen. Zoals verwacht kwamen de zwakke indicatoren door de stijging zelf ook wat hoger. Het gaat langzaam, maar het gaat.

Daggrafiek DOW:

Op weekbasis sloot de DOW iets lager – de AEX niet. De DOW was in de daggrafiek wel boven de dalende lijn Z gekomen maar deed dat in een wig-patroon. Vrijdag zakte de DOW uit de wig en weer onder trendlijn V2. De indicatoren staan vrij goed maar ze draaien nu naar beneden. Al met al een zwakjes beeld.

Weekgrafiek AEX:

Tja. De bodem bij 516 is in ieder geval duidelijk: die staat. Verder is het een moeilijk verhaal. De AEX ketste deze week exact af op de weerstand van B2, hoe mooi kan het soms toch zijn. De AEX wil hoger maar B2 en de zwaar achterblijvende indicatoren vertellen dat het moeilijk wordt.

Weekgrafiek DAX:

Ook hier die lage indicatoren. Maar, het goede nieuws bij de DAX is dat de indicatoren wel een bodem hebben gezet en nu naar boven lijken te draaien.

Weekgrafiek Zilver:

Zilver beweegt sinds 2014 zijwaarts. Ook nu is het zijwaarts maar voor de korte termijn ziet het er goed uit. De indicatoren draaien naar boven, de candle probeert boven de MA200 te komen. Dit zou op weg naar 20 kunnen gaan.

Verwachting
Het zijn allemaal geen overtuigende grafieken. De opluchting over Syrië deed niet veel. De chipsector, ASML, ASMI, kreeg harde klappen door tegenvallers bij Apple. Iedereen heeft al een Iphone en de Iphone X is te duur. Op de achtergrond speelt vooral de rente-angst.

De verwachting is dat men blijft proberen hoger te gaan. Met kleine stapjes. De achterblijvende indicatoren geven aan dat een correctie zomaar kan komen – maar je weet nooit wanneer die begint.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email