Beursverwachting van 21 oktober 2018

Beursverwachting weekend 21 oktober 2018

Daggrafiek AEX:

Er was nog geen bodemingsproces begonnen maar het zou wel kunnen beginnen.

Vorige vrijdag sloten we op 516. Maandag begon niet best want de 512 werd bijna aangetikt. Maar maandag werd toch een hersteldag en we sloten op 526. Maandag dus een candle van veertien punten…..

De rest van de week was rustiger, hoogste punt 533 en slot net als maandag bij 526. We zien dat deze week inderdaad een bodemingsproces is begonnen. We moeten nu wegen of we dit een stevige bodem vinden of niet. Kan het lager? Jazeker, de beweging naar beneden was heftig, het neerwaarts gap is gesloten dus volgens die theorie kunnen we nu weer verder naar beneden en vooral: de weerstand op 531,6 bleek deze week een weerstand van betekenis.

Kan het ook hoger? Jazeker, we bleven boven de trendlijn C en belangrijker: de indicatoren hebben hun bodem gezet.

Weekgrafiek AEX (met RSI):

Gemengde signalen. Een duidelijke bodemcandle, een piercing line. Dat is een krachtig teken. In de weekgrafiek is de steunlijn op 516 tot nu toe de bodem. Maar indicatoren nog zwak. Met name de Stochastics geeft nog geen enkel teken van bodemen.

Weekgrafiek AEX (met MACD):

Ook de MACD is zwak. Draait nog niet naar boven en crosst nog lang niet boven de blauwe indicatorlijn en ook niet boven de nul.

Verwachting

Het bodemingsproces is begonnen, dat is duidelijk. Kenmerk van een bodemingsproces na een felle daling is dat er nog uitschieters naar beneden kunnen komen.

Een mogelijk scenario is dus: verder gaan met bodemen. Zoeken naar de weg omhoog, af en toe een uitschieter naar beneden. Speculatief instappen in een uptrend doe je bij een bodem en dat is dus nu. Koopwaardig is de AEX officieel nog lang niet. Ik zou zeggen pas boven 540 en eigenlijk pas boven de vorige top op 554 in de daggrafiek.

Maar er is een tweede scenario waar speculatieve instappers rekening mee moeten houden: het scenario van een verdere daling. Dan is dit geen bodem maar een pauze. De kracht naar beneden is groot en de indicatoren zijn zwak.

Mijn verwachting is meer richting het eerste scenario. Verder bodemen, met uitschieters, maar wel proberen hoger te komen.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email