Beursverwachting van 21 mei 2017

Analyse weekend 21 mei 2017

Lezers, de verwachting was: “Ik vermoed dat het komende week ook kalm blijft. Een correctie is mogelijk maar ik verwacht dat we gewoon weer wat hoger gaan.” Het werd toch de correctie, onder invloed van Trump-gedoe.

Daggrafiek AEX:

De daggrafiek heeft nu een echte top. We zien een uitbraak boven trendlijn B2 die dreigt te mislukken. Mislukte uitbraak kan wijzen op een flinke daling. De indicatoren staan nog steeds vrij goed. Ook de niet-getoonde MACD staat nog ruim boven nul.

Weekgrafiek AEX:

Een echte top nu, precies daar waar we probeerden boven B2 cq C2 te komen. Steun nu van vorige top op 520. De indicatoren staan nog steeds heel hoog. Niet bepaald in de crash-stand dus. Wel op een niveau waar we met een correcte rekening mogen houden.

Weekgrafiek DAX – Overzicht:

Ook hier een enorme uptrend. Sprake van flinke overdrijving. Nu topvorming bij trendlijn Q.

Weekgrafiek DAX:

Hetzelfde als de AEX. Een echte top, bij de trendlijn. Eerste steun is het niveau van de vorige top. Indicatoren heel hoog.

Weekgrafiek DOW:

Rustiger. Bescheiden top, eerder zijwaarts.

Weekgrafiek EUR/USD:

Trump ligt onder vuur en daardoor verzwakt de dollar. We gaan weer op zoek naar de 1,15. Maar alles beneden 1,15 blijft nog steeds: pauze in de daling.

Verwachting De verwachting is eenvoudig. Alles is volgens het boekje. De markten hebben een enorme sprint gemaakt en vormen nu een top bij de bovenkant van hun trendkanaal. Volgens Bartjes kunnen we nu weer dalen naar de onderkant van het kanaal. In de weekgrafiek kunnen we dan terug naar lijn B die nu bij 400 loopt en tegen de tijd dat we daar aangekomen zijn eerder bij 450. Gaan we nu naar 450? Op dit moment ben ik nog te optimistisch. De grafieken zijn erg sterk en de indicatoren staan nog erg hoog. Pas bij lagere indicatoren zet de correctie door. We kunnen natuurlijk naar lagere indicatoren toe gaan bewegen maar voor komende week ziet het er nog rustig uit. Rustig iets lager zou ik verwachten. En ik ben niet verbaasd als er toch wat bijkomt.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email